Çin, “Yüksek Kaliteli Kuşak ve Yol İş Birliği için Vizyon ve Eylemler: Gelecek On Yıl İçin Daha Parlak Beklentiler” başlıklı bir belge yayınladı.

Kuşak ve Yol İnisiyatifi'ni Teşvik Öncü Grubu Ofisi tarafından hazırlanan belge, Çin’in önümüzdeki on yılda Kuşak ve Yol iş birliğini nasıl ilerleteceğini, izleyeceği yolları ve alacağı önlemleri özetliyor.

Belgede, Çin’in bir dizi imza projesi geliştireceği ve Kuşak ve Yol İnisiyatifi (BRI) kapsamındaki ortak ülkelerle kalkınma stratejileri ve pazar taleplerinin uyumunu güçlendireceği belirtildi.

Ayrıca, Çin’in BRI iş birliği platformlarını güçlendirmeyi ve uluslararası iş birliğini desteklemek için Kuşak ve Yol Forumu’na ev sahipliği yapmayı sürdüreceği ifade edildi.

Belgede, önümüzdeki on yılda tüm tarafların eşit iş birliği ve karşılıklı fayda yönünde çaba göstermeleri teşvik edileceği, BRI iş birliğinin yüksek kaliteli kalkınma ile yeni bir aşamaya taşınacağı kaydedildi.

Belge, beş ana hedef öne sürmektedir: Daha akıllı ve verimli bir bağlantı ağının oluşturulması; kapsamlı ve pratik iş birliklerinin yeni seviyelere taşınması, ortak ülkelerin halkları için kazanç ve tatmin duygusunu artırmak, Çin’de daha yüksek düzeydeki açık ekonomi yapısının tesis edilmesi ve insanlığın ortak kader birliği kavramının yaygınlaştırılması.

Belgede, politika koordinasyonu, altyapı bağlantısı, engelsiz ticaret, finansal entegrasyon, halklar arası bağlar ve yeni alanlardaki iş birliği, önümüzdeki on yılda Kuşak ve Yol iş birliğinin kilit alanları ve yönleri olarak belirlendi.

Hibya Haber Ajansı