Partiden yapılan açıklamada kadının evde, sokakta, okulda, iş yerinde, toplu taşıma araçlarında hülasa var olduğu her yerde şiddette, tacize uğradığı ya da katledildiğine dikkati çekilerek,  “Ve bu büyük ayıp şiddetini gittikçe artırıyor, durmuyor, durdurulamıyor. Günümüzde kadın, sadece fiziksel değil; ruhsal, sosyal, cinsel, ekonomik ve dijital şiddete maruz kalıyor; acı çekiyor, özgüven sorunu yaşıyor ve onuru zedeleniyor.” ifadesine yer verildi.

Türk kadınının, Türk tarihinde de yakın tarihte de her daim erkekle birlikte mücadele ettiğini, Türk devletlerinin yaşamasını, gelişmesini ve güvende olmasını sağladığı belirtilen açıklamada şunları kaydedildi:

“Günümüz iktidarının 21 yıldır yarattığı marazlı siyasi iklimde, Türk ulusu kimliğinden uzaklaştırılmakta; kadın eve kapatılmaya, değersizleştirilmeye, nesnelleştirilmeye başlanmıştır. İktidar, Türkiye’yi selefileştirme yolunda hızla ilerleyebilmek için bir gecede İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmiş, 6284 sayılı Kanunun da kaldırılmasını isteyecek kadar şuurunu yitiren odakları cesaretlendirmiş, şiddet yanlıları karşında kadının açık hedef hâline gelmesine neden olmuştur. Medeni haklarımız dahi tehlike altındadır.”

Açıklamanın devamında “Biz İYİ Parti olarak; ‘Kadını yaşat ki devlet yaşasın’ düsturu ve Türk kadınının sarsılmaz iradesinden aldığımız ilhamla; ezilmiş, hırpalanmış, yoksullaştırılmış, ötekileştirilmiş tek bir kadın kalmayıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz.” denildi.

Hibya Haber Ajansı