İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM’dan yansıyan verilere göre, İstanbul, güne 7 derece civarına gerileyen hava sıcaklıkları ve çok bulutlu bir gökyüzü ile başladı. Gün boyu aralıklar hafif yağış geçişlerinin yaşanması beklenirken sıcaklıkların 6 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Dün etkili olmaya başlayan Lodos yönlü rüzgâr, bugün ilk saatlerdenitibaren kuvvetini arttırarak yağış ile birlikte kısa süreli hamlelerle tam fırtına şeklinde etkili oldu. Hâlihazırda fırtına etkisini kaybederken rüzgârın öğle saatlerine kadar kuzeyli yönlerden kuvvetli şekilde esmeye devam edeceği beraberinde aralıklarla hafif yağış geçişleri yaşanacağı tahmin ediliyor.

Yağışlı ve fırtınalı hava, akşam saatlerinden itibaren yerini daha sakin bir havaya bırakacak. Ancak, sıcaklıkların Salı gününe kadar kış değerlerinde seyretmesi öngörülüyor. İstanbul'da hava sıcaklıklarının 10 Aralık'a kadar (bugün ve yarın hariç) mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Beklenen fırtına ve sağanak yağış nedeni ile yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı hazırda bekleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise 5.318 personel, 2.016 araç ve iş makinesi ile il genelinden alınan ihbarlara müdahale ediyor.


 

Hibya Haber Ajansı