Ankara Büyükşehir Belediyesi, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Haftası’’ kapsamında kent genelinde çeşitli etkinlikler düzenledi.

ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile EGO Genel Müdürlüğü iş birliğiyle, Ankara Metrosu ve otobüslerde bulunan tutamaçlara, şiddete uğrayan kadınların başvurabilecekleri merkezlerin iletişim bilgileri ve Büyükşehir Belediyesinin kadınlara sağladığı hizmetlerin yer aldığı kartlar asıldı.

EGO Genel Müdürlüğü Hizmet İyileştirme ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanı Ayten Gök, yapılan çalışmaların önemine vurgu yaparak, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Haftası kapsamında farkındalık çalışması yaparak güzel bir çalışmaya imza attılar, bizler de EGO Genel Müdürlüğü olarak destek verdik" dedi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Kadın Danışma Merkezi, ise “Şiddetsiz İletişim” konulu seminer düzenledi. Seminerde, Kadın Danışma Merkezi’nin işleyişi ve hizmetleri hakkında katılımcılara sunum yapıldı ve ayrıntılı bilgi verildi. Çocuk Meclisi binasında gerçekleştirilen konferansa Ankara Büyükşehir Belediyesi birimlerinde çalışan personeller de katıldı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Cumhuriyet Kadınları Bando Takımı iş birliğiyle Kuğulu Park ve Armada Hayat Sokağı'nda farkındalık etkinliği düzenledi. BelPa Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Özkara, etkinlikte, "Gelecek günlerde kadın ve şiddet kelimeleri bir arada geçmemeli" dedi. Ayrıca, Atakule'de "Şiddete Toleransımız Yok" ve "No Tolerance For Violence" yazılı ışıklandırma ile farkındalık yaratıldı.

Hibya Haber Ajansı