Esen, “Seçimlere deneyimli uzmanlar eşliğinde hazırlanacağız.  Hangi partiden olursanız olun fark etmez. Siz de gelin birlikte olalım. Amacımız yerel yönetimlere, yani belediye yönetimlerine üye ve başkan olarak daha çok kadını yerleştirebilmek.” İfadelerini kullandı.

Yayınlanan videoda kadınlara seslenen DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, şu ifadeleri kullandı:

‘Bizler belediye yönetimlerinde hizmet üretecek, sorunları çözecek güce sahibiz’

“’Yerelde kadına yer var’ diyoruz ve sizleri davet ediyoruz. Hem kendi hakkımızı hem de ülkemizin dört bir köşesindeki kadın, çocuk, genç, yaşlı her bir ferdin hakkını aramaya hazırız. Bizler yaşadığımız yerde, belediye yönetimlerinde hizmet üretecek, sorunları çözecek güce sahibiz. İşte tam bu sebeple seçme ve seçilme hakkımızı sonuna dek kullanmaya geliyoruz. Mahalleye muhtar; il, ilçe, belediye meclislerine meclis üyesi, belediyelere başkan olmaya geliyoruz. Biz kadınlar, sadece oy vermiyoruz, oy da istiyoruz.”

‘Hangi partiden olursanız olun fark etmez’

Seçimlere deneyimli uzmanlar eşliğinde hazırlanacaklarını söyleyen Esen, "Hangi partiden olursanız olun fark etmez. Siz de gelin birlikte olalım. Amacımız yerel yönetimlere, yani belediye yönetimlerine üye ve başkan olarak daha çok kadını yerleştirebilmek. Gelin, Yerelde Kadına Yer Var destek eğitimlerimizde buluşalım. Haydi kadınlar; beraber yol yürümeye!” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı