“Türkiye’de Çocuk Hakları Konusunda Güçlü Hesap Verebilirlik için Güçlü Sivil Toplum: Merkezi ve Yerel Düzeyde İzleme, Katılım ve Savunuculuğun Geliştirilmesi, Çocuklar için Hesap Verebilirlik, Haklar İçin Savunuculuk (ACAR) Projesi”nin açılışı gerçekleşti. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çocukların daha iyi bir geleceğe sahip olmalarını amaçlayan projeler üretmeye, programlar ve kaynaklar sunmaya, gelişimlerine destek olmaya devam ediyor.   

UNICEF tarafından düzenlenen programın; “Belediye- STK İş Birliği: Çocuk Odaklı Bütçeleme ve Strateji Geliştirme” isimli oturumuna konuşmacı olarak katılan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Doç. Dr. Serkan Yorgancılar, ABB Çocuk Meclisi tarafından hazırlanan “Ankara Büyükşehir Belediyesinin Çocuk Politika Belgesi”ni tanıttı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklarla ilgili yürüttüğü projelere de değinen Yorgancılar, 4 şube müdürlüğü ve 18 çocuk etkinlik merkezi bulunduğunu, UNICEF iş birliğiyle yürütülen 20 sınıfta yaklaşık 3 bin çocuğa düzenli eğitim verdiklerini belirtti. Ayrıca, 7 çocuk kulübü ile 2023 yılında 10 bin çocuğa hizmet verdiklerini ifade etti.

Yorgancılar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ABB Çocuk Meclisi’miz bizim açımızdan çok önemli bugünkü sunumumuzun ana eksenini orası oluşturuyor. 7 Haziran 2023 tarihinde iç paydaşların katılımlarıyla, 8 Haziran 2023’te de dış paydaşların katılımlarıyla bir de ABB Çocuk Meclisi üyelerinin katılımıyla çalıştaylar düzenledik ve yol haritamızı belirledik. Burada amacımız çocuk politika belgesi oluşturmak, çocuk dostu olmak ve çocuk dostu şehir ünvanını kazanmak. Ana 5 hedefimiz var; her çocuğun güven içerisinde yaşayabildiği, her çocuğun kendini değerli hissettiği, her çocuğun neşe içerisinde eğlenebildiği, her çocuğun sesinin duyulduğu ve karar vermede katkısının olduğu şehirler hedeflenmektedir. UNICEF’le ve diğer ulusal ve uluslararası paydaşlarla, STK’lerle çocuk özelinde çalışmalar yapmaya açığız.”

Hibya Haber Ajansı