CATES – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler İnfo Yatırım liderliğinde 30 Kasım – Aralık tarihler arasında toplanacak.
    ALFAS – Şirketin 2023 yılı beklentilerinin 1,5 milyar TL net kar, %23 net kar marjı olduğu açıklandı.
    ATAGY – Çanakkale’deki 6 katlı iş yerinin 65,8 milyon TL’ye satıldığı açıklandı.
    BEGYO – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 30 Kasım – 1 Aralık’ta toplanacak.
    BMSCH – Şirketin Büyük Britanya pazarına girebilmek için yaptığı CARES Belgesi başvurusunun kabul edildiği açıklandı.
    BJKAS – Beşir Kaya tarafından 100.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
    BJKAS – Eray Tanrıverdi tarafından 350.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
    BJKAS – Muhammed Timur Geçgel tarafından 500.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
    CELHA – Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen fonun 39,8 milyon TL’sinin ortaklara borçlar hesabı kapatılarak ilgili tutarların sermaye koyma borcundan mahsubunda kullanılmasının planlandığı açıklandı.
    CVKMD – Şirket bağlı ortaklığı Hayri Ögelman Madencilik tarafından 1.427 m2’lik taşınmazların 124 milyon TL’ye satın alındığı açıklandı.
    CONSE –  Şirketin %100 bağlı ortaklığı Mavibayrak Doğu Enerji tarafından, güneşe dayalı yardımcı kaynak kurulu gücünün 1,8 MW'tan, 9,9 MW'ta yükseltilmesi amacıyla EPDK'ya yapılan lisans tadil başvurusunun olumlu karşılandığı ve tadil edildiği açıklandı.
    DAPGM & KIMMR & LIDFA & TLMAN – VBTS kapsamında şirket paylarına 26 Aralık’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.
    ENJSA – Fitch tarafından şirketin Ulusal Uzun Vadeli Kredi Notunun AA+(tur)’dan AA(tur)'a revize edildiği not görünümünün teyit edildiği açıklandı.
    EKGYO – Düşler Vadisi projesi kapsamında bazı bloklar ve bu bloklara Ait Altyapı Ve Çevre Düzenleme İşlerinin Kısmi Kesin Kabul Tutanağının onaylandığı açıklandı.
    EKGYO – Şirket projelerinden İstanbul Çekmeköy Millet Bahçesi İnşaatı ile Alt Yapı ve Çevre Düzenleme İşi'nin Geçici Kabul Tutanağının onaylandığı açıklandı.
    HLGYO – Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen fonun şirketin İstanbul Finans Merkezi projesi kapsamında kullandığı kredilerin anapara, faiz ve ferilerin ödemesinde kullanılmasının planlandığı açıklandı.
    HUNER – Manisa'da bulunan H29 Biyokütle Elektrik Santrali'mizde hasar meydana geldiği, bakım onarım çalışmalarına başlanıldığı açıklandı.
    KONTR – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Kontrolmatik Technologies Orta Asya ile yurt dışı bir müşterisi arasında 4,2 milyon dolarlık sözleşme imzalandığı açıklandı.
    MGROS – Şirketin Lisanssız Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Tesisi projesi ile ilgili ÇED sürecinin başladığı açıklandı.
    OTTO – Şirketin Düzce’deki taşınmazda bulunan Hayvan Çiftliği, Doğal Park, Kiralanabilir Bungalov Evler ve Seraların geliştirilmesi ve faaliyetlerinin genişletilmesi kapsamında yatırım kararı aldığı açıklandı.
    QUAGR – 10 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.
    QNBFB – Yurt dışında 182 gün vadeli 15 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.
    QNBFB – Yurt dışında 476 gün vadeli 20 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.
    PNSUT – 364 gün vadeli 150 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
    POLHO – DOP Yapı Mimarlık ve DAP Yapı İnşaat Ortak Girişimi tarafından POLHO yönetimine Pendik Projesi'nin sunumu yapılmış olup projenin lansman ve satış tarihinin gayrimenkul piyasasındaki gelişmelere göre belirleneceği açıklandı.
    SODSN – Hüseyin Talat Gücüyener tarafından 100.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
    SMRTG – Şirket bağlı ortaklığı Smart Güneş Ekipmanları’nın yurt içinde bir şirket ile 16,2 milyon dolarlık GES projelendirme sözleşmesi imzaladığı açıklandı.
    TCELL – Şirketin Kahraman’daki GES projesi ile ilgili İDK toplantısı gerçekleştirileceği açıklandı.
    TTKOM – Şirketin Sivas Zara GES Projesi ile ilgili ÇED’in halkın görüşüne açıldığı açıklandı.
    TTRAK – JCR Eurasia tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notunu AAA (tr), Kısa Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notunun J1+ (tr), not görünümlerinin Stabil, Uzun Vadeli  Uluslararası   Yabancı ve Yerel Para Kurum Kredi Rating notlarının BB, not görünümlerinin ise Negatif olarak belirlendiği açıklandı.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı