Valilikten yapılan açıklamada Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü’nün 100 No’lu fırtına ve 101 No’lu yağış uyarısına istinaden ilde yaşanan olaylara ilişkin, merkezden 7, merkez Muradiye Beldesi’nden 1, Güneysu ilçesinden 7 ve Kalkandere ilçesinden 1 olmak üzere toplam 16 ihbar alındığı belirtildi.

Çatı uçmaları nedeniyle yollara ağaçların devrildiği ve ilgili kurumlarca gerekli tedbirlerin alındığı aktarılan açıklamada “Çatı uçmaları nedeniyle yollara elektrik direkleri devrilmiş olup Çoruh EDAŞ Ekiplerince gerekli tedbirler alınmıştır. Güneysu ilçesinde uçan bir çatı nedeniyle 2 araç hafif hasar almıştır. Güneysu ilçesinde çay ocağı olarak kullanılan bir işletmenin çatısı uçmuştur.” denildi.

Merkez Ambarlık Köyü’nde 2 vatandaşın evlerinin çatısının uçması nedeniyle talepleri doğrultusunda il merkezindeki konutlarına tahliye edildiği kaydedilerek, “Kalkandere ilçesi Kayabaşı Köyü Beyazıt mevkiinde meydana gelen orman yangını söndürülmüştür. Yaşanan olaylar neticesinde herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmamıştır.” açıklamasında bulunuldu.

Hibya Haber Ajansı