İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve Aynı Hedefe Yürüyenler Grubu tarafından Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen “Yaşlı Hakları ve Sosyal İçerme Çalıştayı” sona erdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi adına çalıştaya Başkan Danışmanı Melih Yalçın katıldı. Etkinlik, Ege Üçüncü Yaş Dostluk Korosu'nun konseri ile başladı. İlk günün programı, Prof. Dr. Veliettin Kalınkara'nın "100 Fotoğraf ile Türkiye'den Yaşlı Portreleri" sunumu ile devam etti. Açılış konuşmalarını Prof. Dr. Oya Hazer, Aynı Hedefe Yürüyenler Grubu adına Mustafa Cengiz Çöğelli ve İzmir Kent Konseyi adına Dr. Nuri Seha Yüksel gerçekleştirdi.

İzmir Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nuri Seha Yüksel, konsey olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, etkinlik için tüm katılımcılara teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından programın bilimsel oturumlarına geçildi. Dr. Nurgül Kocakoç'un konuşmacı olduğu "Yaşlı Hakları", psikolog Mevlüt Ülgen'in konuşmacı olduğu "Yaşlıya Yaklaşım ve Sosyal İçerme", Mustafa Cengiz, Aysel Eren ve M. Osman Tartılacı'nın konuşmacı olduğu "Sağlıklı Yaşlanma Egzersizleri" uygulamalı konferansı ile ilk günün programı yaklaşık 200 katılımcının katkısıyla sona erdi. 

Çalışayın ikinci gününde ise konusunda uzman ve yaşlılar ile çalışan 120 dolayında akademisyen, uzman ve STK temsilcisi ile altı çalışma grubu altında çalışma yürütüldü. Çalıştay çıktıları rapor haline getirilerek politika yapıcılar, bakanlık ve yerel yönetim temsilcilerine sunulacak.

Ege Geriatri Derneği Genel Sekreteri ve İzmir Kent Konseyi Sağlıklı Yaşlanma ve Yaşlı Politikaları Çalışma Grubu Kolaylaştırıcısı psikolog Mevlüt Ülgen, etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, çalıştayın gerçekleşmesini sağlayan isimlere özel teşekkürlerini iletti. "Yaşlı Hakları ve Sosyal İçerme Çalıştayı," yaşlı bireylerin dışlanma riskini azaltan politikaların oluşturulmasına katkı sunmayı amaçlayarak, hak temelli yerel ve merkezi politikaların geliştirilmesine odaklandı.

Hibya Haber Ajansı