Tebriz Başkonsolosluğu Öğrenci Temsilcisi Şanlıurfalı İsmail Ataman, Tebriz Üniversitesi ile işbirliği içinde Türkiyeli öğrencilere yönelik Farsça dil eğitim kursu açtı.
Kurs, 25 Kasım 2023 tarihinde Tebriz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Akademik Direktörlüğü'nde düzenlenen açılış töreniyle başladı. Açılış töreninde konuşan Tebriz Başkonsolosluğu Öğrenci Temsilcisi İsmail Ataman: "Yeni gelen öğrencilere yol bilmeyen dostlarımıza öncülük etmek boynumuzun borcudur. Bu kapsamda, döviz olsun sınırlara ulaşım olsun her türlü yardımı bize ulaşan herkese sağlamaya çalışıyoruz. Bu son zamanlarda YÖK'ün dil sınavı kararından sonra bir Farsça eğitim merkezi projesini hayata geçirmeye kararı aldık. Tebriz Üniversitesi yönetimi ile görüşmemiz çok olumlu ve sıcak geçti. Bu konuda desteğini hiç esirgemeyen ve her zaman desteğini belirten uluslararası ilişkiler ve akademik direktörü sayın Dr. Saeid Shojaei'ye şükranlarımı sunarım." dedi.
Tebriz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Akademik Direktörü Dr. Saeid Shojaei ise; "Türkiye'den gelecek tüm Türkiyeli kardeşlerimizi hem burda olanları hem yeni gelecek olan herkesi kapımız açıktır sonuna kadar ve desteklerimizi esirgemeyeceğiz." açıklamasında bulundu.
Kurs, haftada 3 gün, toplam 120 saatlik bir programla gerçekleştirilecek. Kursa, Tebriz'de bulunan Türkiyeli öğrenciler ile Tebriz'de eğitim almak isteyen Türkiyeli öğrenciler katılabilecek.
Kursun amacı, Türkiyeli öğrencilere Farsça dil bilgisi ve iletişim becerilerini geliştirme fırsatı sunmak. Kurs sonunda katılımcılara, Tebriz Üniversitesi tarafından sertifika verilecek.