Bursa'nın zengin tarım potansiyelini değerlendirmek amacıyla çiftçilere tohum, fide-fidan, makine ve ekipman desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, bu kez denizcilik sektörüne yönelik adımlar atıyor. Marmara Denizi ve gölleriyle önemli bir balıkçılık potansiyeline sahip olan Bursa, olta balıkçılığı ve profesyonel balıkçılığın gelişimini desteklemeyi hedefliyor.

12 metrenin altındaki 148 tekne ve 310 tayfa, Bursa Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği aracılığıyla, balıkçı tulumu ve çizme takımı gibi çalışma koşullarını iyileştirici desteklerle buluşturuldu. Bu destekler, Gemlik’in Karacali İskelesi'nde düzenlenen bir törenle dağıtıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, törende yaptığı konuşmada, Marmara Denizi'nde yaşanan müsilaj sorununa dikkat çekerek, belediyenin alt yapı yatırımlarıyla Bursa'nın diğer Marmara illerine kıyasla daha avantajlı olduğunu belirtti.

Başkan Aktaş, Marmara Denizi'nde bulunan hamsi, istavrit, uskumru, kefal, kılıç, kolyoz, lüfer, somon, palamut, sardalye gibi balık türlerinin önemine vurgu yaparak, "Balıkçılık bizim için ayrı bir değere sahip. Denizde bereket artsın, hem olta balıkçılığı hem profesyonel balıkçılık daha da gelişsin istiyoruz" dedi.

Balıkçılık sektöründeki desteklerin yanı sıra, Bursa'nın midye yetiştiriciliğinde de öne çıktığını belirten Başkan Aktaş, deniz ürünlerinin şehre önemli bir gelir ve istihdam kaynağı sağladığını ifade etti.

Törende konuşan Bursa Vali Vekili Mustafa Kılıç, Türkiye'nin üç tarafının denizlerle çevrili olmasına rağmen denizlerden yeterince faydalanılmadığını belirtti. Denizleri verimli kullanmanın önemine vurgu yapan Kılıç, Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal alanlara ve balıkçılara sağladığı destekler için teşekkür etti.

Bursa İl Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Acar da Bursa’nın arazi, hayvan sayısı ve ürün deseni yanında balıkçılıkta da Türkiye’nin sayılı illerinden biri olduğunu vurgulayarak,Bursa’da hem deniz avcılığının hem de iç sulardaki avcılık faaliyetinin yoğun olduğunu kaydetti.

Bursa Su Ürünleri Avcılık Kooperatif Üst Birliği Başkanı Beyazıt Uysal, küçük ölçekli balıkçılara yönelik destekleri nedeniyle, Karacaali Mahallesi Muhtarı Köksal Noca da mahalleye yapılan yatırımlar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte destek paketlerini balıkçılara dağıtan Başkan Aktaş, daha sonra balıkçı teknesine binip, ağları topladı. Tekneyle denize açılan Başkan Aktaş, ağlara takılan balıkları tek tek topladı.

 

Hibya Haber Ajansı