İSTANBUL (AA) - Invamed tarafından yerli kaynaklarla üretilen damar açma robotu ve yardımcı periferik arter ürünlerinden Extender, TemREN, Jaguar, AngioTen ve Dolphin’in yetkili Türkiye distribütörü, Artven Sağlık oldu.

Invamed'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Invamed Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Dinç, Invamed'in 60 bin metrekarelik alanı ile Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise en büyüklerinden biri olan üretim kampüsünde, 80’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti.

Türkiye’de daha önce üretilmeyen tıbbi cihaz teknolojilerinde öncü olarak, toplam 16 tıp branşında 100 bine yakın farklı ürün ürettiklerini kaydeden Dinç, "Aynı zamanda National Aeronautics and Space Administration (NASA) tedarikçisi olan Invamed’in, Global Healthcare Pharmaceuticals (GHP) tarafından Vasküler Tıbbi Cihaz Üretiminde tüm dünyada birincilik ödülü bulunuyor. Hayati öneme sahip olan damar açma robotumuz ve yardımcı periferik arter ürünlerinden; Extender, TemREN, Dolphin, Jaguar ve AngioTen için, uzun senelerdir birlikte başarılara imza attığımız Artven Sağlık ile yaptığımız bu son iş birliği ile Türkiye’nin tek yetkili distribütörlüğünü üstlendiklerini paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Artven Sağlık ortaklarından Yunus Yıldırım ise Invamed ile birlikteliklerinin uzun yıllara dayandığını aktararak, şunları kaydetti:

"Türkiye’de başka üreticisi olmayan bu tıbbi cihazlar, uzun yıllardır ülkemize yurt dışından gelmekteydi. Invamed firması, inovatif teknoloji üssü olarak bilinen üretim tesisinde dünya sağlığına önemli katkılar sağlayan kalp-damar cerrahisi, girişimsel nöroradyoloji, cerrahi onkoloji, beyin cerrahisi başta olmak üzere pek çok farklı tıp branşında yüksek teknolojik girişimsel tıbbi cihazlar tasarlayıp üretiyor. Invamed tarafından üretilen bu tıbbi cihazların ülke ekonomisine katkısı, dışa bağımlılığımızı önemli ölçüde azaltmış olduğu, yerli üretim olması sebebiyle ithal muadillerine göre çok avantajlı olduğu için yadsınamaz derecede yüksek. Anlaşma nedeniyle mutluyuz. Anlaşma ülkemiz ve bizler için hayırlara vesile olsun."