İSTANBUL (AA) - ÜNLÜ & Co, "Yüzde 30 Kulübü Türkiye" tarafından "Halka Yeni Arz Edilen Şirketlerde Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulları" ödülüne layık görüldü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, ÜNLÜ & Co'nun, yönetim kurulunun yüzde 50'si, çalışanların da yüzde 51'i kadınlardan oluşuyor.

ÜNLÜ & Co, Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu ev sahipliğinde faaliyetlerini sürdüren Yüzde 30 Kulübü Türkiye tarafından verilen "Halka Yeni Arz Edilen Şirketlerde Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulları" ödülünün sahibi oldu.

Açıklamada konuya ilişkin görüşleri yer alan ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, aldıkları ödülün kendileri için büyük gurur kaynağı olduğunu belirterek, projelerinde kadının iş hayatına katılımı başta olmak üzere girişimcilik ve eğitime odaklandıklarını bildirdi.

Kadınlara destek olabildikleri her projenin kendileri için yeni bir heyecan ve motivasyon sebebi olduğunu kaydeden Ünlü, şu ifadeleri kullandı:

"2016 yılında kurduğumuz Kadın Girişimciler Akademisi ile 5 yılda 100 girişimciyi mezun ettik. Bu alandaki misyonumuzun devam ettiği inancıyla odağımıza teknoloji ve yazılım alanlarını alarak Ocak 2023'te Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi'ni Türkiye Girişimcilik Vakfı iş birliğiyle başlattık. Kadın girişimcilerimizin iş fikirlerini ve hayallerini gerçekleştirmeleri yolunda onları cesaretlendirip yanlarında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Kadınların iş hayatına katılımı ÜNLÜ & Co'nun kuruluşundan bu yana önceliği oldu. ÜNLÜ & Co olarak, yönetim kurulumuzun yüzde 50'si, çalışanlarımızın yüzde 51'i kadınlardan oluşuyor. Bugün, yarın ve daima kadının iş hayatında yer alması ve özgürce geleceğini tasarlayabilmesi için desteklerimizi sürdüreceğiz. Kadınların iş hayatında stratejik roller almaları için gerekli tüm olanakları sağlamak konusunda kararlıyız."