Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı heyetiyle birlikte ziyaret eden Puttrıch’e yaptığı ziyarette Başkan Dündar, tarafından Almanya’da gerçekleşen ziyarette çekilmiş fotoğraflardan oluşan anı albümü ve İznik çinisi vazo hediye edildi. Ziyaretin ardından Başkan Dündar, Puttrıch ve heyetine Osmangazi Bediyesi’nin Avrupa standartlarında yaptığı vizyon projelerini gezdirdi.

“Başkan Dündar’la kurulan köprünün sapasağlam ayakta kalmasına katkı yaptık”

Bursa’da olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Almanya Hessen Eyaleti Bakanı Lucia Puttrıch, “Biz Bursa’yla Hessen Eyaleti arasındaki ilişkilerin geliştiğini görüyoruz. Şahsi buluşmalar ve bir araya gelmeler çok önemli sayın Başkan Hessen Günleri Festivaline katıldı. Bizde iadeyi ziyaret gerçekleştirdik. Benden sonra benim yerime göreve gelecek olan meslektaşımı motive etmek için bu ziyareti gerçekleştirdim. Yıllar önce Almanya ve Türkiye arasında bir köprü kuruldu. Bunun bir alt kademesi de Bursa ve Hessen Eyaleti arasında kurularak bu köprüyle bu ilişkiler daha da sağlamlaştırıldı. Bu köprünün üzerinden her defasında geçmemiz gerekiyor. Biz Başkan Dündar’la bu köprünün sapasağlam ayakta kalmasına katkı yaptık. Bir yerde sallantı varsa bunun tekrar sağlamlaştırılması için elimizden geleni yaptık.” dedi.

“Hessen Eyaleti ile bizlerin bir çok tecrübe paylaşımı oldu”

Almanya Hessen Eyaleti Bakanı Lucia Puttrıch ve heyetini Bursa’da görmekten çok memnun olduğunu belirten
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bursa’yla ilişkileri başlatan bakan ve yönetim olarak burada bulunması bizleri çok memnun etti. Bundan sonraki süreçte Puttrıch, bakanlık görevinde bulunmayacak. Bu ziyaretin veda ziyareti olması bizi biraz üzmüş oldu. Bakan hanım görevini seçimle bırakmış oluyor. Bizde bir seçime gidiyoruz. Bu gücü bize vatandaşlarımız veriyor bizde bu gücü Ankara’ya hissettiriyoruz. Kendi açımdan baktığımda Hessen Eyaleti ile Bursa arasında geçen süreçlerde bizlerin bir çok tecrübe paylaşımı oldu.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı