Dünya Engelliler günü Dünya genelinde milyonlarca insanın karşılaştığı Engellileri fark etmek, anlamak ve ortadan kaldırmak amacıyla kutlanan anlamlı bir gündür.

Bu Özel gün, engelli bireylerimizin haklarına vurgu yapmak, toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır.

Engelli bireylerimiz güçlü iradeleri, azimleri ve yetenekleri ile toplumumuzun vazgeçilmez bir parçasıdır.

Dünya engelliler günü, bu değerli bireylerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak, haklarını korumak ve sosyal hayata tam anlamıyla katılmalarını sağlamak adına bir fırsat sunmaktadır.

Türkiye ' nın geleceğine güvenle bakabilmesi , herşeyden önce bütün insanlarımızın ve özeliklede özürlü ve kimsesizlerimizin güçsüzlüklerinde, çaresizliklerinde kendilerini yanlız his etmemelerine, kendilerine yardım eli uzatılacağını bilmelerine bağlıdır.

Devlet bunun için vardır; toplum da ancak böyle durumlarda göstereceği dayanışmayla toplum olmaya lâyık olur.

Güçlü bir toplum; özürlüsüne, yaşlısına ve kimsesizine bakan , onları kendi kaderine terk etmeyerek, sorunlarına çözüm bulan toplumdur.

Bu aynı zamanda çağdaşlığında bir ölçüsüdür.

Devlet ve toplum olarak bu anlayışla özürlülerimize daima sahip çıkmalıyız.

İnsanların bedensel bakımdan özürlü olması hiç bir zaman toplum için de insanca çalışarak, severek, hissederek yaşamasına engel değildir.

Gerçek özür, yanlış anlayışa sahip olmaktır.

' Engeller sadece zihinde var, zihinleri değiştirsen, engellileri aşabilirsin ' sözüyle birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ' nü en içten kalbi dileklerimle kutluyor, engelli bireylerimizin ve ailelerinin kalben yanında olduğumuzu belirtir saygılar sunuyorum.

Mustafa Polat Şanlıurfa Demokrat parti il başkanı