Eskişehir’in kültür ve sanat hayatını zenginleştiren, birbirinden değerli etkinlikleri sanatseverlerle buluşturmaya devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, çok özel bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor.

Ulusal ve uluslararası alanda açtığı sergilerle adından söz ettiren Azerbaycanlı ünlü ressam Günay Mehdizade Zebic’in “İstiklal” adını verdiği resim sergisi Eskişehirli sanatseverlerle buluştu. Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu’nda düzenlenen görkemli açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, araştırmacı-yazar Orhan Delipınar, akademisyenler, öğrenciler, davetliler ve çok sayıda sanatsever katıldı. Açılışta konuşan Başkan Büyükerşen, birbirinden güzel eserleri ortaya çıkaran Zebic’i verdiği emek ve ortaya çıkardığı muhteşem sergi için kutladı. Zebic de Başkan Büyükerşen’e sergiyi Eskişehirlilerle buluşturmasına sunduğu katkı nedeniyle teşekkür etti.

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra Başkan Büyükerşen, Günay Mehdizade Zebic ve davetliler eserleri dikkatle incelediler.

 "İstiklal" adlı sergi; iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarının korunması, bu bağların sağlam temeller üzerine kurulduğunun yansıması ve aynı zamanda Türkiye-Azerbaycan arasında kültürel ilişkilerin daha da yakınlaşmasını amaçlayarak Cumhuriyetimizin 100'üncü Yıl dönümüne ithaf edilmiştir. Sergide, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlik yılları, askerlik hayatı ve Cumhurbaşkanlığı dönemini yansıtan eserlerle birlikte Azerbaycan'ın Umummilli Lideri olan Haydar Aliyev'in doğumunun 100'üncü yılına ithafen Azerbaycan'ın milli ve manevi değerlerini yansıtan eserlere de yer verilmiştir.

Hibya Haber Ajansı