Her cuma yenilenen programıyla sahneye çıkan Senfoni Orkestrası’nı bu hafta Moskova Çaykovski Konservatuvarı’nda orkestra şefliği ve müzikoloji eğitimi almış usta şef Burak Tüzün yönetti. Yurt içi ve yurt dışında pek çok yerde sahne almış keman sanatçısı Erkin Onay’ın da solist olarak yer aldığı gecede dinleyiciler müzik ziyafeti çekti.   

Konserde 1958 doğumlu kadın Azeri besteci Hatıra Ahmedli Cafer’in “Hocalı Senfonik Şiiri ve Keman ve Yaylı Orkestra İçin Konçertosu” icra edildi. Erkin Onay’ın kendisine ithaf edilen konçerto, dinleyiciden yoğun ilgi gördü.

Konserin devamında Senfoni Orkestrası, Azerbaycan’ın en önemli bestecilerinden Kara Karayev’in “Üç Minyatür” eseri ile birlikte “Yedi Güzeller Balesi” eserinden Adagio ve Waltz bölümlerini başarıyla seslendirdi. Konserin sonunda Fikret Amirov’un gösterişli eseri “Azerbaycan Kapriçyosu” icra edildi. 

Konser sonrası orkestra şefi Tüzün tarafından besteci Hatıra Ahmedli Cafer sahneye davet edildi, müzikseverlerin yoğun alkışları karşısında memnuniyetini dile getirdi. Solist Erkin’e, besteci Cafer’e ve şef Tüzün’e verilen plaketlerin ardından müzikseverlerin durmak bilmeyen alkışlarıyla konser sona erdi.

Gelecek programda Atıf Taner Çolak konuk orkestra şefi olarak orkestrayı yönetirken piyano sanatçısı Cem Babacan ise solist olarak sahnede ağırlanacak. Konser, 8 Aralık Cuma akşamı Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Hibya Haber Ajansı