1’inci Liangzhu Forumu, bugün Çin’in doğu kesimindeki Hangzhou kentinde düzenlendi.

Foruma katılan İpek Yolu Turistik Kentler İttifakı ve İpek Yolu Uluslararası Tiyatrolar İttifakı dâhil olmak üzere Kuşak ve Yol kapsamında kurulan ittifaklardan temsilciler, üye ülkelerin sayısının artmasıyla ilgili platformlardan yararlanarak medeniyetler arasında bir diyalog ve işbirliği ağı kurduklarını belirtti.

Farklı ülkelerden temsilciler, dün Çin Ulusal Yayın ve Kültür Arşivleri’nin (CNAPC) Hangzhou Merkezi’ni ziyaret ederek, merkezin yayın ve kültür arşivleri hakkında bilgi aldı.

İpek Yolu Uluslararası Müzeler İttifakı ve Macaristan Ulusal Müzesi temsilcisi Steven Back, CNAPC’nin çok özel bir sergi salonuna sahip olduğunu belirtti. 

İpek Yolu Uluslararası Kütüphaneler İttifakı ve Katar Ulusal Kütüphane İcra Başkanı Chen Huixin, farklı kültürlerin birbirini anlamasının hayati önem taşıdığını belirtti.

Chen, “İpek Yolu Uluslararası Kütüphaneler İttifakı coğrafi sınırları aşarak farklı kültürlerin birbirini tanımasını sağlıyor. Bu, kapsayıcı ve kültürel çeşitliliğe dayalı bir uluslararası toplumun oluşması için çok önemli.” diye konuştu.

Liangzhu Forumu kapsamında ayrıca sanatçıların katıldığı bir panel de düzenlendi. 

Hibya Haber Ajansı