Arjantin hükümeti, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı Başkan Yardımcısı ve Çin Medya Grubu (CMG) Başkanı Shen Haixiong’a “Uluslararası Beşeri ve Kültürel İletişim ve İşbirliğine Üstün Katkı” madalyasını takdim etti.

Arjantin’in Beijing Büyükelçisi Gustavo Sabino Vaca Narvaja, dün büyükelçilik yerleşkesinde düzenlenen etkinlikte, Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez adına Shen’e madalyasını takdim etti.

Etkinliğe Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, Arjantin Kültür Bakanı Tristan Bauer, Arjantin’in Beijing Büyükelçisi Gustavo Sabino Vaca Narvaja, CMG Başkanı Shen Haixiong ve CMG Başkan Yardımcısı Xing Bo’nun aralarında bulunduğu yetkililer çevrim içi veya fiziksel olarak katıldılar.

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, video konferans yoluyla yaptığı konuşmada, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in liderliğindeki Çin halkının Arjantin’e zor zamanlarında yardım sağlayarak iki ülke dostluğunun derinleştirilmesini sağladığını ifade etti.

Fernandez, çok kutupluluğu ve uluslararası para sisteminin çoğulculuğunu Çin ile birlikte ilerleteceklerini söyledi.

Arjantin Kültür Bakanı Bauer de video konferans yoluyla yaptığı konuşmada, CMG’nin Arjantin kültürünün tanıtılmasında önemli rol oynadığına işaret ederek, Çin’le dostluğu derinleştirmeyi arzuladıklarını dile getirdi.

CMG Başkanı Shen Haixiong, yaptığı konuşmada, uluslararası ana akım medya kuruluşlarından biri olarak CMG’nin, Cumhurbaşkanı Xi’nin ileri sürdüğü üç küresel inisiyatifi uygulayarak Arjantin’deki birçok ana akım medya kuruluşu ve sivil kuruluşla uzun vadeli ve verimli işbirliği mekanizmaları oluşturduğuna dikkat çekti. Shen, iki ülke arasındaki beşeri ve kültürel iletişimi daha da derinleştirerek, yeni dönemde Çin-Arjantin ilişkilerinin kalkınmasına katkı sağlamayı sürdüreceklerini söyledi. 

CMG Başkanı Shen Haixiong’un iki ülke arasındaki kültürel temasların ve iki halkın dostluğunun artırılmasına yaptığı katkılar nedeniyle  “Uluslararası Beşeri ve Kültürel İletişim ve İşbirliğine Üstün Katkı” madalyasına layık görüldüğü aktarıldı. Madalyanın Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez’in onayıyla verildiği kaydedildi.

Arjantin hükümeti, Arjantin ile diğer ülkeler arasındaki karşılıklı siyasi güvenin güçlendirilmesi ve beşeri ve kültürel temasın artırılması gibi alanlarda seçkin katkılarda bulunan yabancı üst düzeyli yetkililere “Uluslararası Beşeri ve Kültürel İletişim ve İşbirliğine Üstün Katkı” madalyasını veriyor.

 

Hibya Haber Ajansı