7. Dönem Türk-Türkmen Hükümetlerarası Ekonomik Komisyon Toplantısı’nı gerçekleştirmek ve resmi temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan'a giden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Resmi temaslarımız kapsamında bugün ilk olarak Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile görüşeceğiz ve Türkmenistan'ın Bağımsızlık Anıtı'nı ziyaret edeceğiz." dedi.

Sonrasında TOBB ve DEİK iş birliğiyle Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Merkezi'nde düzenlenecek 10. Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nın açılışının yapılacağını belirten Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:

"Ardından Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Batır Atdayev ile 7. Dönem Türk-Türkmen Hükümetlerarası Ekonomik Komisyon Toplantısı'na başkanlık edecek ve komisyon protokolünün imza törenini gerçekleştirecek, sonrasında da Türk-Türkmen İş Forumu'na katılacağız. Resmi programlarımızı tamamladıktan sonra "Arkadağ" Akıllı Şehri ve Uluslararası Ahalteke Atçılık Spor Kompleksi'ni ziyaret ederek, programımızı tamamlayacağız." 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ziyaret kapsamında, Türkmenistan ile ilişkilerin temelini oluşturan kardeşlik bağlarını, ortak çıkarlar doğrultusunda, devam ettirmek, enerji başta olmak üzere her alandaki yeni iş birlikleriyle güçlendirmek istediklerini vurguladı.

Hibya Haber Ajansı