Mahir Ali Taş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sancaktepe Sarıgazi'de açtığı Yaşar Kemal Kütüphanesi’nde sınava hazırlanarak 2023 LGS’de 500 tam puan alıp, Kabataş Erkek Lisesi'ne yerleşti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mahir Ali’nin başarısı için, “Bir Belediye, kamu yöneticisi için bundan daha büyük gurur duyulacak bir şey yok, göğsüm kabardı” dedi. Mahir ise sınava hazırlanış sürecinde yaşadıklarını anlattı; “Geleceğe dair pek çok planım var, fakat en çok CERN' e gitmek istiyorum.” dedi.

İmamoğlu: “Benim için büyük gurur”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mahir Ali’nin başarısı için; “Göreve geldiğimizden bu yana İstanbul’da 40 yeni kütüphaneyi hizmete açtık. Kütüphanelerin içini kitaplarla doldurduk; gençlerimizi insanlığın bilgi birikimiyle buluşturduk. Kütüphaneleri açtığımızda, aslında her zaman söylediğim bir şey vardı. ‘Bazen bir kişinin hayatını değiştirirsiniz, o bir kişi, bütün dünyanın yaşamını bambaşka bir yere taşıyabilir.’ Çok özel bir hikaye; geçenlerde tesadüfen bir arkadaşımdan dinledim. Sancaktepe Sarıgazi'de açtığımız Yaşar Kemal Kütüphanesi’nde her gününü geçiren Mahir (Mahir Ali Taş) isimli çocuğumuz, 2023 LGS’de 500 tam puan alarak, Kabataş Erkek Lisesi'ne girdi. Dolayısıyla bir belediye yöneticisi için, bir kamu yöneticisi için bundan daha büyük gurur duyulacak başka bir şey yok.” diye konuştu.

“Kütüphanede çalışmak beni motive etti”

Mahir Ali Taş sınava hazırlanış sürecinde yaşadıklarını ve Yaşar Kemal Kütüphanesi’nin ona kattıklarını anlattı:

 “LGS sınavına hazırlık için 8. sınıfta kursa gitmeye başladım. Sadece kurstaki derslerin sınava hazırlanmamda yeterli olmadığını gördüm. O sıralarda Sancaktepe'de İBB'nin bir kütüphane açtığını duymuştum. Bir gün okul çıkışı ders çalışmak için arkadaşımla beraber Yaşar Kemal Kütüphanesi’ne gittik. O günden sonra dershanenin olmadığı günler devamlı Yaşar Kemal'deydim. Kütüphanede sizin gibi konsantre bir şekilde ders çalışan insanları görünce, ne kadar doğru bir yerde olduğumu anladım. Burası sizi çalışmaya motive ediyordu.”

Hibya Haber Ajansı