WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Bursa'da çiftçiye tohum dağıtıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma hedefleri doğrultusunda Harmancık ve Keles ilçelerinde 235 çiftçiye toplam 9 bin adet kiraz, badem ve ceviz fidanı ile korunga tohumu dağıtıldı.

Bursa'da çiftçiye tohum dağıtıldı
Paylaş:

Her iki ilçede toplam 235 çiftçiye yönelik 9 bin fidan ve korunga tohumu dağıtım töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Arif Bayrak, tarım alanında öne çıkan Bursa’nın Marmara Bölgesi’nin tedarikçisi konumunda olduğunu söyledi. Bursa’nın yüzde 34’ünün tarım alanı olduğunu belirten Arif Bayrak, bu önemli potansiyeli korumak için çiftçilere destek vermeye devam ettiklerini söyledi. Bayrak, “Büyükşehir belediyesi olarak çiftçilerimize desteklerimizi sürdürüyoruz. Bu güne kadar bir milyon kilo tohum, 8 milyon 100 bin adet fide, 310 bin adet fidan, 510 tarımsal makine ve ekipman dağıttık.” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar ilçede büyükşehir belediyesi marifetiyle üreticilere 75 bin adet fidan dağıtıldığını ifade eden Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, “Bu destekler önümüzdeki süreçte artarak devam edecek. Daha verimli yıllara kavuşmuş olacağız. Bu meyvelerimizin tez zamanda yetişmesini, üreticimize kazanç kapısı olmasını diliyorum.” dedi.

Büyükşehir belediyesinin her zaman çiftçinin yanında olduğunu çok iyi bildiklerini kaydeden Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş ise, “Biz her zaman çiftçimize daha faydalı nasıl oluruz, üretimlerimize nasıl katkı sağlarız diye düşünüyoruz. Bu ürünlerimiz inşallah bereketli topraklarımızla buluşarak, yetiştiricilerimize ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Hayırlı, uğurlu olsun’ dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```