Faaliyetler arasında, kurslar, sergiler, eğitim seminerleri, satış ofisleri, Kardeş Şehir Mostar, uygulama eğitimleri ve etkinlikler, KAYMEK'le Öğreniyorum, sosyal farkındalık projeleri gibi Sanat ve Mesleki Eğitim Kurs Merkezlerindeki 15 farklı noktada hizmetlerini yürüten KAYMEK, 4,5 yılda 55 bin 273 kursiyere eğitim sağladı.

Başta ödüllü Değer Gençlik Projesi olmak üzere, akademik dersler, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle gençlerin zihinsel, sosyal ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlarken sunduğu imkanlarla teknolojik gelişmelere açık, bilimsel gelişmeleri takip eden üretken gençler yetiştirmeyi amaçlayan KAYMEK Gençlik Merkezleri, 11 farklı tesiste son 4,5 yılda 44 bin 957 öğrenciye eğitim sundu.

"150. Yılda 150 Proje" kapsamında kurulan Çamaşır Yıkama Merkezi, Kayseri’de öğrenim gören üniversite öğrencilerinin ve yatılı olarak öğrenim gören öğrencilerin çamaşırlarını ücretsiz olarak yıkayarak temizledi. 31 adet çok fonksiyonlu yıkama ve kurutma makinesiyle KAYMEK Akademi tesisinde hizmet veren birimde 6 bin 650 öğrenciye hizmet verildi.

KAYMEK UZEM uzman eğitimci kadrosu ile Eğitim Bilimleri, LGS, YKS, KPSS ve E-KPSS’ye hazırlanan öğrenciler ile adaylara ücretsiz eğitim imkanı sunarken 4,5 yılda 31 bin 686 öğrenci ve kursiyere eğitim imkanı tanındı.

KAYMEK, Youtube ve Instagram platformlarında canlı yayınlarla ve video paket çekimlerle daha çok insana ulaşılması amaçlandı. Bu kapsamda KAYMEK canlı yayın 165 bin görüntüleme, 654 bin gösterim, 4 bin 390 saat izlenme ve 6 bin 954 takipçi sayısına ulaşıldı.

Büyükşehir Gençlik Merkezi ile yükseköğretime öğrenci

Gençlerin milli ve manevi yönden gelişimleri için, akademik eğitimlerin yanı sıra gençlere sanatsal, sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler düzenlenen Büyükşehir Gençlik Merkezi’nde eğitim alan öğrencilerin üniversite sınavlarında başarı sağlayarak hem kendilerine hem ailelerine hem de ülkelerine yararlı bireyler olabilmeleri hedeflendi. Bu hedefler doğrultusunda son 4,5 yılda 84 öğrenciye Yüksek Öğretim Kurumlarına giriş sınavına hazırlık eğitimi verildi.

Hibya Haber Ajansı