Bakanlıktan yapılan açıklamada 30 Kasım tarihinde Kennedy Caddesi Aksaray istikametinde; bir motosiklet ile Somali Konsolosluğuna ait bir aracın çarpışması neticesinde, motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer’in yaralandığı olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca “Taksirle Yaralama” suçundan soruşturma işlemlerine başlanıldığının belirtilerek "Yunus Emre Göçer’in yaralanması ve suçun niteliği, kusura ilişkin ilk tespitler dikkate alınarak şüpheli Mohamed Hassan Seıkh Mohamud’un aynı gün ifadesi alınmış ve ifadesinin ardından serbest bırakılmıştır. 06.12.2023 tarihinde motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer’in vefat etmesi üzerine, suç vasfının değişmesi sebebiyle şüpheli hakkında taksirle ölüme neden olma suçundan gözaltı talimatı verilmiştir." denildi.

Şüphelinin yurt dışına 2 Aralık tarihinde çıkması nedeniyle gözaltı talimatı yerine getirilemediği ve 8 Aralık tarihinde hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi.

Açıklamada şüphelinin kusur durumuna ilişkin kesin raporun düzenlenmesi için adli tıp kurumundan rapor düzenlenmesi talep edilerek şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm süreçlerin titizlikle işletildiği duyuruldu.

Hibya Haber Ajansı