TFF Başkanı Büyükekşi’nin açıklamasından satır başları şu şekilde:

“Dün akşam oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası kendini bilmez caniler tarafından FİFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler çok kötü ve insanlık dışı bir saldırıya uğramıştır. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Halil Umut Meler’in sağlık durumunu yakından takip ediyoruz. Değerli hakemimize acil şifalar diliyoruz. Yönetim kurulumuzla uzun bir toplantı gerçekleştirdik. Bugün bu alçak saldırıyı yapanlar sadece Halil Umut Meler’e yapmadılar. Bu alçak saldırı Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapılmıştır. Bugüne kadar hakemleri hedef göstererek hakemlere yönelik suça teşvik eden herkes bu aşağılık suçun suç ortağıdır. Kulüp başkanlarının yöneticilerinin teknik direktörlerin futbolcuların ve televizyonda yorumculuk yapan hakem yorumcularının hakemleri hedef gösteren ve özellikle hakemleri kamuoyunun önüne atan bütün bu alçak saldırıya zemin hazırlayan müsebbibidirler.

Yıllar önce olmuş olayları sanki bugün olmuş gibi tekrar tekrar gündeme getiren herkes bu çirkinliğin sorumlusudur. Bu insanlık dışı saldırıların sorumlularının ve azmettiricilerinin hakkında devletimizle eşgüdümlü olarak hak ettikleri tüm cezai işlemler uygulanmaya başlamıştır. Sorumlu kulüp ve kulüp yöneticileri Halil Umut Meler’e saldırıda bulunanlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Aynı şekilde buna sebep olan kulüp de cezalandırılacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu olarak tüm liglerdeki maçları süresiz olarak erteledik. Bu yapılan saldırı Türk futbolu adına utanç gecesidir. Türk futbolunun bunları hak etmediğini düşünüyoruz ve artık yeter diyoruz.

Her gün bir hakemi suçlamak her gün bir konuda bir açıklama yapmak yeter artık. Hakemlerimiz de bir insan. Hakemlerimizin mutlaka hataları olabilir onlar da insan. Ama tekmeler atacak şekilde yumruklar atacak şekilde hiçbir insana yapamayız. Lütfen son verelim artık. Türk futbolunun marka değerini daha fazla düşürmeyelim. Dünyaya Türk futbolunu daha fazla rezil etmeyelim. Türk futbolu bunu hak etmiyor.

Yarın yönetim kurulumuz ve MHK başkanımızla hakemimizi ziyaret edeceğiz. Hakemimizin sağlığı her şeyden önemli çünkü kemiğinde bir çatlak var inşallah bir sıkıntı yoktur.”

MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Böyle bir saldırının gerçekleşmesinden büyük üzüntü duyuyoruz. Buna sebebiyet veren kulüplerimizin yöneticilerimizin bir defa daha biz ne yaptık diye düşünmelerini bekliyoruz. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. İnşallah gereken adalet yerini bulur. Hakemimize geçmiş olsun diliyoruz. Kendisi ile görüştüm bilinci yerinde tedavi ile ilgili gerekli müdahaleler yapılıyor.”

Hibya Haber Ajansı