İSTANBUL (AA) - Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi (PARMER), Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Andres Lozano ile yapılan anlaşmanın ardından, Toronto Üniversitesi Nöroloji Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Alfonso Fasano ile yeni bir protokole imza attı.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, 2018'den bu yana Medipol Sağlık Grubu çatısı altında, "Parkinson" ve "hareket bozuklukları" alanında hizmet sunan PARMER işbirliklerine bir yenisini daha ekledi.

Kısa süre önce hareket bozukluklarının tedavisindeki önemli isimlerden Toronto Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Geçmiş Dönem Başkanı Prof. Dr. Andres Lozano ile protokole imza attığını duyuran PARMER, son olarak, aynı üniversitenin Nöroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Alfonso Fasano ile yeni bir işbirliği gerçekleştirdi.

Verilen bilgiye göre, Avrupa Nöroloji Dernekleri Federasyonu tarafından çalışmaları ile en fazla dikkati çeken genç araştırmacılara verilen Andrea Bocelli Ödülü'nün de sahibi olan Prof. Dr. Fasano'nun araştırma ilgi alanları arasında, Parkinson hastalığı fenomenolojisi, nörofizyolojisi ve tedavisi, tremor, distoni ve diğer hareket bozukluklarının tedavisi, infüzyon pompaları ve derin beyin stimülasyonu yer alıyor.

2012'de Roma Katolik Üniversitesi'nden "En İyi Doktora Tezi Ödülü" alan Prof. Dr. Fasano, imzalanan söz konusu protokol ile PARMER ekibi ile bir yandan hastalara sunulacak yeni teknolojilere eşlik ederken diğer yandan da hareket bozuklukları ile fonksiyonel beyin cerrahisinde bilgi ve deneyimlerini arttırmaya çalışan, genç beyin cerrahları ve nörologlar ile belirli dönemlerde deneyimlerini paylaşacak.

- "Ses getirecek projelere imza atacağız"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Medipol Mega Üniversite Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı, yakın bir gelecekte İstanbul'da "dünyada eşi benzeri olmayan" bağımsız bir "Uluslararası Nöromodülasyon ve Hareket Bozuklukları Merkezi" binasında hizmet sunmaya hazırlandıklarını belirterek, "İmzaladığımız protokoller çerçevesinde Parkinson ve hareket bozuklukları alanındaki uluslararası çalışmalarımız ve akademik işbirliklerimiz devam edecek." ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Alfonso Fasano da PARMER ekibinin bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Parkinson ve hareket bozuklukları alanında yaptıkları çalışmalar ile PARMER oldukça dikkat çeken, aynı İstanbul gibi, doğu ile batıyı buluşturan çok başarılı bir merkez. Yapılan bu işbirliği sayesinde Türkiye'de üst ihtisas yapmak isteyen Türk ve yabancı genç beyin cerrahları ve nörologlar ile bir araya gelecek olmanın heyecanı içindeyim. Bu ekibin bir parçası olmaktan, Toronto Üniversitesi'nde omuz omuza çalıştığımız değerli meslektaşım Prof. Dr. Andres Lozano ve PARMER'in değerli hekimleri ile başarılı çalışmalara, ses getirecek projelere imza atacağımızdan kuşkum yok."