Doğduğu yer olan Fransa’nın Beze şehrinde ailesi ile birlikte yaşayan, 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de meydana gelen deprem ve acılardan etkilenerek afet bölgesine deprem farkındalığı için koşmaya karar veren aktivist koşucu Claude Cazes yolculuğuna devam ediyor.

Fransa’dan Adana’ya toplamda 80 günde 3 bin 600 kilometrelik yolu kat edecek olan Cazes, günde 40 kilometre koşarak İstanbul’dan sonra Eskişehir’e ulaştı. Eskişehir’de Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Ali Çeliksoy ve belediye personeli tarafından karşılanan Cazes, dinlenmesi amacıyla büyükşehir belediyesinin bir gece misafiri oldu ve uzun maraton nedeniyle sağlık desteği de verildi.

Cazes, “Yaşanan deprem beni ve ailemi çok derinden sarstı. Ben sade bir vatandaşım ama 8 ay çalışıp, özel beslenme programı ile bu koşuya hazırlandım. Amacım her gün deprem için fon toplamak ve destek sağlamak. Toplanan bütün destekleri Adana’dan Gaziantep’e kadar uzanan bölgede çalışan STK’lara ve ihtiyaç sahiplerine vereceğim. Fransa’dan Adana’ya 3 bin 600 kilometre yol gitmiş olacağım. Gelecek yıl da tüm depremden etkilenen illerde koşu yapacağım.” diye konuştu.

Büyükşehir belediyesi tarafından sağlık desteği verilen bir gece misafir edilen aktivist Claude Cazes daha sonra Adana’ya doğru koşmak üzere yola çıktı.

Hibya Haber Ajansı