İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin girişimiyle dünyanın ilk Cittaslow Metropol pilot kenti ilan edilen İzmir'in Sakin Mahalle programındaki Konak Pazaryeri’nde açılan “Sakin Mekan Agora” kadınların, çocukların ve gençlerin sosyal hayata katılımlarını kolaylaştırıyor.

Bölgedeki 150 yıllık binayı restore ederek kente kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Sakin Mekan Agora”da kadın, çocuk ve gençlerin ürettikleriyle birlikte öğrenmesini ve sosyal dayanışma ruhunun geliştirilmesini hedefliyor. Program ile istihdama katılmayı isteyen her kadın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mahallelerine getirdiği fırsatı değerlendirerek çocuklarına daha iyi bir gelecek hazırlamak için adım atıyor.

“Emeğinizin karşılığını alıyorsunuz”

Dokuz Eylül Rotary Kulubü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü iş birliğiyle Altın İğne Projesi’nin devamını Sakin Mekan Agora’da hayata geçirdiklerini ifade eden Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü El ve Nakış Eğitmeni Özlem Uçak, “Katılım oldukça yüksek. Kursa başlarken iş garantili başlıyorlar, işledikleri her bir ilmek satılacak bunu biliyorlar. Agora’da ilk kez hizmet veriyorum. Burada her bir kadına dokunduğunuzda verdiğiniz emeğin karşılığının ne kadar büyük olduğunu görüyorsunuz.”  diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Sakin Mekan Agora, kentteki sivil toplum örgütleriyle birlikte kadınların, çocukların ve gençlerin kullanımına sunuldu. Yaklaşık 5 aydır faaliyet gösteren mekanda kadınlar hem Meslek Fabrikası’nın eğitim programı kapsamında geliştirilen Altın İğne projesiyle iş sahibi olabiliyor, hem de ister dikiş-nakış isterse kuaförlük kursuna kayıt olup meslek edinebiliyor.

Hibya Haber Ajansı