ANKARA (AA) - CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) düzenlediği "ATSO 2023 Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı"nda katılımcılara firma ve sektör hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meslek Komitesi üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştiren toplantıda CW Enerji'nin Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir firma olarak önceliğinin yerel üretim ile bölgesel ekonomiye katkı sağlamak olduğu vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, şirketin yerli ve milli üretime büyük önem verdiğinin altını çizerek, "Bu kapsamda AR-Ge merkezimizdeki çalışmalarımızla yerli ve milli ürünler geliştirmeye özen gösteriyoruz. Merkezimizde geliştirdiğimiz katma değerli, nitelikli ve innovatif ürünlerimiz ile sektörümüzde fark yaratıyoruz. Alanında uzman kadromuzla enerjimizi, gücümüzü ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak için harcıyoruz ve bununla gurur duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Sarvan, CW Enerji'nin çevreci projeler, özgün tasarımlar ve AR-GE faaliyetleriyle sürekli yenilikçi ürünler üreterek, enerji sektöründeki yerli kaynak payını artırmayı hedeflediğini belirterek, şirketin Türkiye'nin güneş enerjisi hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmayı her zaman sürdüreceğini ifade etti.

Ekolojik, sürdürülebilir ve daha yeşil bir gezegen için sonsuz güneş enerjisinden daha fazla yararlanarak, insanoğlunun geleceğini yeni teknolojilerle destekleyerek, ülke ve dünya ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerine dikkati çeken Sarvan, şunları kaydetti:

"Bu sayede gelecek nesillere daha yaşanabilir bir doğa bırakmayı amaçlıyoruz. Yıllık yaklaşık 1,8 gigavat güneş paneli üretim kapasitemizle ülkemizin önde gelen firmalarından biriyiz. Alanlarında uzman geniş çalışan kadromuzla ülke ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sunmaya ve katma değerli ürünlerimiz ile sektör adına kazanımlar sağlamaya devam edeceğiz."