Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal yardımların amacına uygun bir şekilde ve düzenli olarak yapılmasını sağlamak amacıyla Sosyal Yardımlar İstişare Toplantısı düzenlendi.

Sosyal yardım dağıtımında yaşanan sorunlardan çözüm yollarına, sosyal yardım alacak kişilerin belirlenmesinden mükerrer yardımların önlenmesine kadar pek çok konunun ele alındığı toplantının açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye’de sosyal devletle alakalı son yıllarda çok ciddi işler yapıldığını söyledi. 

Yardıma ihtiyacı olan kişilerin doğru tespit edilmesinin büyük önem taşıdığını kaydeden Başkan Aktaş, “Biraz iyi giyimli birisi olursa, evinin eşyası biraz iyi olursa deriz ki: 'Bunun yardıma ihtiyacı yok.'  Kılık kıyafeti çok uygun değil gibi gördüğümüz halde bankada ciddi parası olan bir sürü insan da tanıyorum. Her kurumda yardım yapmak için ayrı bir istek, heyecan var. Ama gerçek ihtiyaç sahiplerini belirlemek için, tüm kurumlar olarak istişare yapmaya ihtiyacımız var. 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal da Bursa’da göreve başlayalı 1 ay 2 gün olmasına rağmen hemen her gün, büyükşehir belediyesinin sosyal hizmet ve sosyal yardımlarıyla ilgili bir toplantıya katıldığını belirterek, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin gerek sosyal hizmetlerde gerekse sosyal yardımlarda Türkiye'de öncü bir belediye olduğunu söyledi. 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Zeki Karataş ise, bu toplantının hem yerelde sosyal yardımların koordine edilmesine katkı sağlayacağını ve ülke adına güzel modellerin ortaya çıkmasına vesile olacağını söyledi.

Çalıştay, açılış konuşmalarının ardından bizzat saha ekiplerinin görüşlerinin de dile getirildiği farklı toplantılarla tamamlandı.

Hibya Haber Ajansı