İSTANBUL (AA) - AXA Sigorta'nın ana sponsorluğunda "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türk Sporu ve Markalar" temasıyla gerçekleştirilen Brand & Sport Summit 2023'te, AXA Sigorta Üst Yöneticisi (CEO) ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yavuz Ölken konuşmacı olarak yer aldı.

AXA Sigorta açıklamasına göre, Türkiye'de 130 yılı aşkın süredir sigorta sektörüne öncülük eden AXA Sigorta, "İnsanlığın gelişmesi adına insanlar için değerli olanı korumak" amacıyla Türk sporunu destekleyerek sürdürülebilirliğine katkıda bulunmaya devam ediyor.

ESA Arena'da düzenlenen etkinlik kapsamında, Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Senad Ok'un moderatör olarak yer aldığı "Sihir Yok Takım Var" başlıklı oturumda Ölken ile AXA Sigorta değerler ortağı Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu da yer aldı.

AXA oturumda, Ölken ve Eroğlu, Türk sporu ve takım olmanın önemi konularıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sürekli değişen ve gelişen spor dünyası içerisinde yeniliklerin, yeni yaklaşımların ve spor dünyasının değişen yüzünün paylaşıldığı platform olan Brand & Sport Summit'te, AXA Sigorta ve Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu'nun değer ortaklığı yapması da yeni yaklaşımlardan biri olarak değerlendirildi.

Açıklamada, etkinlikte yaptığı konuşmaya yer verilen Yavuz Ölken, AXA Sigorta'nın sürdürülebilirlik bakış açısını aktararak, şirketlerinin "Sürdürülebilir Gelişim ve Büyüme" yolculuğunda beslendikleri kaynaklardan birinin de spor olduğunu belirtti.

Takım olmanın önemine vurgu yapan Ölken, Türk toplumunda faaliyet gösteren tüm ticari işletmelere de toplumda spora ilgi duyan tüm bireylere de spor ve markaların nasıl iç içe olabileceğini anlatmaya gayret ettiklerini ifade etti.

Ölken, "Biz Hüseyin Hoca ile işbirliğimize 'değer ortaklığı' diyoruz. Bu yolda yaptığımız sohbetlerde bir kez daha gördük ki birlikteliğimizin kesiştiği çok nokta var. Bizler kurumsal işletmeler olarak nasıl çalışanlarımızı, hizmetlerimizi, ürünlerimizi geliştiriyorsak ilham aldığımız diğer kaynaklardan biri de spor insanları. Onların takım olma konusunda bizlerden çok daha farklı deneyimleri var. İlham aldığımız ve bu seneki sloganımız olarak belirlediğimiz 'Sihir Yok Takım Var' cümlesi yol arkadaşı olmadan uzun ve zorlu yolların aşılmasının ne kadar güç olduğunu, bizimle aynı değerlere sahip en iyi yol arkadaşımızın ise takım arkadaşlarımız olduğunu en iyi şekilde özetliyor diyebiliriz. Takım içerisinde yer alan çeşitlilik, farklı düşünme biçimleri ve farklı yetenekler işlerin ilerlemesine, gelişim göstermesine katkı sağlar. Bu yolda hocamızdan çok şey öğrendik, öğrenmeye de devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Hüseyin Eroğlu da ilham verici liderliğin önemine dikkati çekerek, özverili ve yetenekli oyunculardan kurulu bir takımın eninde sonunda kazandığını aktardı.

Eroğlu, başarıya ancak çok çalışarak ulaşıldığını belirterek, "Herkesi ortak bir hedefe yöneltebilmek için de ilham verici liderlik gerekir, sihir değil. Hayatı sihirle değiştiremeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Eroğlu, bireysel performansların takım hedefleri ile birleşmesi gerektiğini de vurgulayarak, "Teknik direktörlük kariyerimde sisteme öncelik vererek herkesi sistemin bir parçası yapmayı hedefledim. Üç şampiyonluk, Premier League ve Bundesliga'ya transfer olan gençler, Türk futboluna kazandırılan onlarca yıldız futbolcu, gelişimi esas alan sistemin bir sonucudur." açıklamasını yaptı.