Sanat Sokağında bulunan Oyuncak Müzesinde gerçekleştirilen etkinlikleri detaylı bir şekilde anlatan Oyuncak Müzesi Sorumlusu Turgay Karataş, “Müzemizde ahşap ve bez bebek oyuncaklar bulunuyor. Ayrıca Karagöz ve Hacivat sine vizyonunu izlettiğimiz Karagöz- Hacivat sahnesi, bulunmaktadır. Oyuncak müzemizi ziyaret eden çocuklarımız ilk önce ahşap ve bez bebek oyuncaklarının olduğu alanları geziyor. Akabinde de Karagöz ve Hacivat sahnesini inceliyorlar. Çocuklar oyuncakları gezdikten sonra etkinlik atölyemize geçiyoruz. Öğrencilerimiz burada çeşitli boyama etkinlikleri yapılıyor ve el becerilerini geliştiriyorlar.'' açıklamalarında bulundu.

Ahşap boyama etkinliğine de katılan öğrencilere, boyadıkları ahşap nesnelerin hatıra olarak verildiğini de sözlerine ekleyen Karataş,  ''Müzemiz 2023 yılında 2 bin öğrenciyi ağırladı. Ayrıca çocuklarımız için kütüphanemiz de mevcuttur. Kütüphanemizde çocuklarımızın hayal perdesini güçlendirecek kitaplarımız yer alıyor.'' dedi. 

Oyuncak Müzesini ziyaret eden öğrenci sayısının 5 bini aşkın ama etkinlik yaptırılan öğrenci sayısının 2 bini bulduğunu belirten Karataş, ''Müzemizde gerçekleştirdiğimiz etkinlikleri randevu alan okulların öğrencileri ile yapıyoruz. Okullar randevu alıyor, öğrenci sayısını belirtiyor bizlerde ona göre hazırlıklarımızı yapıyoruz. Aralık ayı itibariyle de ocak ayına kadar randevularımız dolmuş durumda. Tabii bizlerde okullarla iletişim halindeyiz. Okulları arıyor, öğrencilerimize yönelik düzenlediğimiz, eğlenceli etkinliklere katılımlarını sağlıyoruz” dedi.

 

Hibya Haber Ajansı