Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin ise mesajı şu şekilde:

“Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgemize sızmaya çalışan alçak teröristlerle yaşanan çatışmada şehit olan 6 kahraman askerimize Allah'tan rahmet, sevenlerine ve acılı ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise “Pençe-Kilit Harekatı Operasyon bölgesinde hain terör örgütü PKK’nın saldırısı sonucunda şehit olan altı askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralı askerimize şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin Başı Sağ Olsun. Pençe-Kilit operasyon bölgesinde terör örgütüyle çıkan çatışmada şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerimize acil şifa dilerim. Şehitlerimizin mekanları cennet, ruhları şad olsun.”

“Pençe Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle girilen çatışma sonucu şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine, sevdiklerine ve tüm milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum." diyen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, şunları kaydetti:

"Unutulmamalıdır ki, hiçbir hain saldırı Türkiye’nin birliğini ve beraberliğini sarsamayacak, teröristlerin ve hamilerinin karanlık planları ülkemizin iradesini ve kararlılığını aşamayacaktır. Türkiye olarak hem sınırlarımız içinde hem de dışında terörün her türlüsüne karşı mücadelemize azim ve cesaretle devam edeceğiz.”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, mesajında “Başımız sağ olsun. Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde hain teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum.” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde, hain teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır, yaralı askerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Aziz milletimizin başı sağ olsun.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan taziye mesajında, “Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü ile çıkan çatışma sonucu şehit olan askerlerimizin haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet; kederli ailelerine sabır, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin mekanları cennet, makamları ali olsun inşallah. Aziz milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerine yer verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun taziye mesajı şöyle:

“Acımız büyük... Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde çıkan çatışmada şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, milletimize başsağlığı, yaralımıza da acil şifalar diliyorum.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş şehitler için yayımladığı mesajında, “Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyorum. Yaralı Mehmetçiğimizin bir an evvel sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum. Terörle mücadelemiz bu topraklardaki son terörist bertaraf edilinceye kadar kararlılıkla devam edecek. Başımız sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in taziye mesajı şu şekilde:

“Dün akşam yüreğimize düşen ateşe, bugün bir kor daha eklendi ve maalesef bir acı haber daha aldık... Pençe-Kilit Harekatı operasyon bölgesinde askerlerimize yapılan saldırıda, 6 kahraman Mehmetçiğimizi daha teröre şehit verdik... Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Evlatlarımızın ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bugün, 85 milyon Türk milleti olarak yaralıyız. Ama yaramızı deşmeye çalışan hainlerin, heveslerini kursaklarında bırakmaya da kararlıyız! Duyması gereken kim varsa duysun: Varlığım Türk varlığına armağan olsun! Ne mutlu Türküm diyene!”

“Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada altı kahraman evladımız şehit oldu, çatışmada yaralanan Mehmetçiklerimiz var." açıklamasında bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun.” dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül, taziye mesajında “Milletimizin başı sağ olsun. Kahraman şehitlerimizin makamı ali olsun. Yaralı askerlerimize Rabbim acil şifalar nasip etsin. Muhterem ailelerine Allah sabrı cemil ihsan eylesin…” ifadelerine yer verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, taziye mesajında “Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde çıkan çatışmada şehit düşen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun…” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, taziye mesajında “Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehadete eren askerlerimize Allah'tan rahmet, kahramanlarımızın ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralanan askerimize acil şifa diliyorum.” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın taziye mesajı şu şekilde:

“Pençe-Kilit Operasyon Bölgesi’nde teröristlerce düzenlenen hain saldırıda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise mesajında şunları kaydetti:

“Art arda gelen acı haber yüreğimizi dağlamaya devam ediyor. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde hain terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralanan askerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, açıklamasında “Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Yaralı mehmetçiğimize de Rabb’imden şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerine yer verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki mesajında şunları kaydetti:

“Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada bugün şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Yaralı Mehmetçiğimize de acil şifalar versin.”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in mesajı şu şekilde:

“Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, kahraman şehitlerimizin ailelerine ve yakınlarına sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimizin mekanı cennet, makamı ali olsun inşallah”

Hibya Haber Ajansı