Laboratuvarların yeni yükselen inovatif değeri yapay zeka uygulamalarını yakından takip eden Şişli Galen Laboratuvar ve Görüntüleme’den Prof. Dr. Ayşegül Akbay, yapay zekaya dair bir açıklama yaptı ve şunları söyledi:

“Yapay zeka insan yaşamında devrim yaratıyor ve yepyeni bir inovasyon dünyasının kapılarını açıyor. Yapay zeka yaygınlaştıkça, profesyonel yaşamlarımızdan kişisel yaşamlarımıza kadar toplumun neredeyse her yönünü etkileyecek.”

“Sağlık Hizmetleri Pazarındaki yapay zekanın 2028'de, 102,7 milyar ABD Dolara çıkması öngörülüyor. Pazarın büyümesi, büyük ve karmaşık sağlık hizmeti veri kümelerinin artan üretimine, artan bilgi işlem gücüne, azalan donanım maliyetlerine ve sağlık hizmetleri maliyetlerini düşürme ihtiyacının artmasına bağlanıyor.”

“Yapay zeka teknolojisinin genom bilimi, ilaç keşfi, görüntüleme ve teşhis alanlarında artan potansiyelinin pazar için büyüme fırsatları yaratması bekleniyor.”

Prof. Dr. Ayşegül Akbay, yapay zeka ve etik kullanımı konusunda sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yapay zekanın sorumlu ve etik kullanımını gösterebilen kuruluşların ticari açıdan başarılı olma olasılığı daha yüksek. Güvenliği, güvenilirliği ve etik uygulamaları sağlamak için tasarlanmış bir sistem olan güvenilir yapay zekanın yardımcı olabileceği yer burasıdır. Güvenilir yapay zeka, insan odaklılık göz önünde bulundurularak tasarlanmış, geliştirilmiş ve dağıtılmış bir yapay zeka sistemidir. Bu sistemler, insan eylemliliğini teşvik etmek ve insanın zarar görmesini önlemek için, uygun düzeyde hesap verebilirlik, kapsayıcılık, şeffaflık, bütünlük ve sağlamlık içerir.”

Prof. Akbay sözlerini şöyle noktaladı:

“21. yüzyılın yükselen yenilikçi uygulaması yapay zekanın tıptaki uygulamalarının yaygınlaşmasıyla sağlık hizmetlerinde yeni bir devir açılacaktır.”

Hibya Haber Ajansı