Matematik Seferberliği kapsamında yürüttüğümüz tüm çalışmalarımızda matematiğin soyut bir ders olmaktan çıkarılmasını, günlük yaşam becerilerine uyarlanarak kalıcı ve severek öğrenmenin sağlanmasını ve matematikteki öğrenme yaklaşımını değiştirmeyi amaçlıyoruz. Bizim matematik dersindeki yaklaşımımız, öğrencileri soyut bilgi yığınından kurtarıp o bilgileri hayatta pratik şeylere dönüştürerek kalıcı öğrenmelerini sağlamaktır. Öğrencilerimiz, projeler üretecek, alacakları geri dönütlerle projelerini geliştirecek ve böylece sürekli bir öğrenme sağlanacak. 

 

21. yüzyıl becerileri denildiğinde de kastedilen budur. Yani bilgi havuzunda boğulmadan öğrencilerimize bilgi okuryazarlığını öğreterek daha çok üretmelerini sağlamak istiyoruz. Matematik Seferberliği sürecinin sadece materyal üretmek, dağıtmak ve etkinlik geliştirmekten ibaret olmadığını, öğretmen eğitimleri, aileleri bilgilendirme faaliyetleri, etkileşimli dijital içerikler, oyunlar ve çizgi film yapımı gibi faaliyetler içerdiğini belirtmek istiyorum. Yeni yaklaşımlarla matematiği sadece yetenekli öğrencilerin üstesinden gelebileceği zorlu bir ders olmaktan çıkararak tüm öğrencilerin keyifle, günlük yaşamla bağdaştırılabildikleri bir ders haline getirilmesini amaçlıyoruz. 

 

Matematik Çalıştayımızın planlama aşamasında ilimizde görev yapan sınıf öğretmenleri, ilköğretim matematik öğretmenleri ve matematik öğretimi noktasında çalışmalarda bulunan diğer branş öğretmenleri öncelikli olacak şekilde öğretmenlerimizin görüş ve fikirlerini almak amacıyla bir form gönderdik ve formumuzun sonuçlarının il geneli yapılması planlanan AR-GE projeleri için referans alınmasını ve Bakanlığımızın başlatmış olduğu "Matematik Seferberliği"ne katkıda bulunmasını hedefledik.