Pençe-Kilit harekat bölgesinde 24 saatte 12 askerin şehit olduğunu hatırlatan Zorlu, “Öncelikle şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet; kederli ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Bizim için dün Habur’da davul zurnayla terörist karşılamak ya da teröristlerin sözde mahkemelerine göz yummak ne ise bugün PKK’yı temize çekecek, siyasete alet edecek her girişim aynıyla vakidir.” dedi.

Milli yas ilan edilmemesine tepki gösteren Zorlu, “Çağrımıza rağmen 24 saat içinde 12 şehit vermek; milli bir sorun değilmiş, milli bir acı değilmiş gibi hala milli yas ilan edilip edilmemesi gerektiği tartışmalarının yürüdüğü bir ülke haline getirildik. Suudi kralının vefatını milli bir yas unsuru olarak değerlendirmedeki hızı ve kararlılığı; birileri, 12 şehit verdiğimizde gösteremiyor. Bu ülkede milli yas ilan etmek için kaç şehit vermek gerekmektedir?” diye sordu.

“Operasyonları destekliyoruz”

Irak’ın kuzeyindeki operasyonları desteklediklerini vurgulayan Zorlu, “Buradaki terör yataklarının ivedilikle kurutulması en büyük temennimizdir. İYİ Parti’miz “hür ve müstakil” siyasetinde gücünü milletinden alan bir parti olarak; terörü siyaset üstü bir devlet meselesi olarak görür ve bu mücadelede devletinin ve Türk milletinin yanında saf tutar. Gelinen noktada milletimize siyasette yeni bir iktidar alternatifi, yeni bir yol açma konusundaki haklılığımızı bir kez daha görüyor ve aziz milletimizin bizi her geçen gün daha iyi anlayacağına inanıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Şehit er ailesinin 11 bin 858 lira maaş aldığını kaydeden Zorlu, “Bazı aileler oransal olarak bunun daha da azını almaktadır. Geçen hafta üç şehit yakını baka ulaştı. Geçinemediklerini ancak vakur duruşlarından dolayı bunu kimseye anlatamadıklarını ifade ettiler. Açlık sınırı altındaki bu maaş kabul edilebilir değildir. Ocak ayından geçerli olmak üzere şehit yakını maaşlarının en düşük memur maaşı düzeyine taşınmasını teklif ediyoruz. Zira üzerine bastığımız toprağı vatan kılanlara saygı duymak da onların bize emanet ettiği canlara kendi çocuğumuz, kardeşimiz, anamız, babamız gibi bakmak da bizlerin vazifesidir. Şiarı bu olan, milli yası ilan eder. Şiarı bu olan şehit yakınına, gaziye bütçeden daha çok pay ayırır.” açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkanı Özel’in “ortak bildiri” açıklaması

Zorlu basın toplantısı ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ortak bildiriye imza atmayan CHP’de, Genel Başkanı Özgür Özel’in konuya ilişkin açıklaması sorulan Zorlu, “Şuradan başlayayım; Sayın Özel’e yönelik Manisa’daki bazı vatandaşlardan gelen tutumu doğru bulmuyoruz. Bunlar böylesine önemli bir günde görmememiz gereken bir fotoğraf. Aslında tam da İYİ Parti’nin duruşuyla alakalı bir değerlendirmedir. Biz terör meselesi başta olmak üzere milli güvenliğimizi ilgilendiren konuları partiler üstü görüyoruz. Bu hassasiyetle meselelere yaklaşarak politika üretiyoruz. Son olay da, bizim ötenden beri sürdürdüğümüz bir tavırdır. Cumhuriyet Halk Partisi bir süre önce başka bir bildiriye imza atmıştır örneğin. Orada da ortaklaşma alanı vardı. Doğru da yapılmıştır. Ancak bizim attığımız adıma dikkat ederseniz, biz elbette Mehmetçiğimizin, silahlı kuvvetlerimizin bu mücadelesinde onların yanındayız. Terör örgütlerine karşı böyle bir günde milletçe bir ve beraber olduğumuzu gösterebilmek, terör örgütüyle mücadelede, o propaganda sistemine karşı olmak için çok önemli bir noktadır. Bu noktadan asla taviz verilemez” dedi.

İYİ Parti’nin Ankara ve İstanbul adayları

İYİ Parti’nin yerel seçimlerdeki Ankara ve İstanbul adaylarının belirlenmesindeki süreç sorulan Zorlu, “Böyle bir günde bu konulara çok girmek istemiyordum ama milletimizle birlikte iktidar alternatifi bu yolculuğu kıymetli bir noktaya taşıyacağımıza inanıyoruz. Bu inançla Ankara ve İstanbul’da göstereceğimiz adayları elbette önemsiyoruz. Sayın Genel Başkanımız bu hafta bu konuyla ilgili bir çalışma yürütecekler. İstanbul ve Ankara’da, milletvekillerimizle ve diğer paydaşlarımızla görüş alışverişine devam ediyoruz. Bazı isimler olmakla birlikte, tam olgunlaşmadığı için sizlerle paylaşamıyoruz. İnşallah yeni yılla birlikte bu adaylarımızı açıklamaya devam edeceğiz. Belki grup toplantımızda bu hafta bazı katılımlar olabilir. Bununla birlikte Ankara’nın bazı ilçelerini belki açıklayabiliriz.” yanıtını verdi.

Hibya Haber Ajansı