Ekmen, “Bütçe demek, iktidar partisinin milletimize sunduğu vizyonu ortaya koyması demektir. Bütçe demek muhalefetin bu vizyona katkıda bulunması demektir.” diyerek; İktidar temsilcilerinin bütçe adına tek söz söylemezken, hamaset dolu sözler sarf ettiklerini belirtti. Ekmen, “Grup Başkanvekilinin konuşmasını üç kelimeyle özetleyin derseniz; hamaset, hamaset, hamaset deriz, ama şu anda hamaset yapmanın ne yeri ne de zamanıdır.” dedi.

Son terör saldırıları ile ilgili kapalı da olsa özel bir oturum yapılması yönünde muhalefet partilerinin bir talebi olduğunu; terörle mücadeleyi, operasyonel hataları, işlerin neden buraya vardığını veya buradan bir dönüş olup olamadığını konuşmak istediğini söyleyen Ekmen, şunları ifade etti:

“Şimdi, Sayın Grup Başkan Vekili, elbette, 7.500 lira maaş alıp 8 bin lira kira ödeyen ama Sayın Cumhurbaşkanına ulaşamayan emekliler hakkında konuşamazdı. Sayın Grup Başkan Vekili intihar eden öğrenciler hakkında da konuşamazdı. Sayın Grup Başkan Vekili Mersin'de, Adana'da bahçede kalmış narenciye hakkında konuşamazdı. Ama kendisi bir hukukçu, şu iki konuda konuşabilirdi: Birincisi, Hâkim Savcılar Kurulu rüşvet iddiaları nedeniyle kararname yayınladı. Arkadaşlar, rüşvet almanın suçu yer değişikliği. Hukuk devletinin geldiği nokta bu. Bizzat AK Partili dostlarımızın da içinde olduğu avukat arkadaşlar İsrail'in savaş suçları aleyhine suç duyurusunda bulundular. Buradan Uluslararası Ceza Mahkemesine heyet gönderiyorsunuz ama Adalet Bakanı bir savcıya bu suçların soruşturulması için talimat dahi vermiyor. Bir hukukçu olan Sayın Grup Başkan Vekili hiç olmazsa yargıdaki kokuşma ve İsrail mevzusunda konuşabilirdi, bunlar hakkında da konuşamadı.”

Ekmen, hükümetin sadece hamaset yaptığını belirterek; “Bu millete sizden DEVA olmaz.” diyen Akbaşoğlu’na şu cevabı verdi: “Bu millete bizden deva olup olmayacağını en iyi sizin takip ettiğinizi, Külliye'deki çalışma gruplarının eylem planlarımızı didik didik okuduğunu biz de biliyoruz, bürokratlarınız da biliyor, hiç merak etmeyin.”

 

Hibya Haber Ajansı