DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile ilgili olarak, “DEVA Partisi olarak eğitim, sağlık, tarım, sanayi yerine aslan payını faize ayıran, kaynakları vatandaşa değil israfa, şatafata harcayan bütçeye hayır dedik.” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan İstanbul Milletvekili Hasan Karal, 2024 yılı bütçesinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildiğini anımsattı. Bütçenin, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ve yapısal sorunlara hiçbir şekilde çözüm getiremeyeceğini vurgulayan Karal, bütçede özellikle dar ve sabit gelirli vatandaşlara yeni yükler yüklendiğinin altını çizdi.

‘Yıllarca Nass’a bağlılık adına faize karşıyız dediler ama bütçede faize 1 trilyon 254 milyar lira ayırdılar’

Hukukun, adaletin, insan haklarının egemen olmadığı hiçbir toplumda ekonominin de düzelmeyeceğini belirten Karal, “TBMM’de 2 hafta süren bütçe görüşmelerinde DEVA Partisi milletvekilleri olarak bütçe kanun teklifinde yer alan yanlışlıkları, eksiklikleri, hataları bunun yanında çözüm önerilerimizi, neler yapılması gerektiğini, nasıl adımlar atılması gerektiğini bizlere verilen süreler dahilinde anlattık, vatandaşlarımıza, hükümete izah ettik. Ama ne yazık ki vatandaşımızın lehine olan, sorunlara çözüm getiren önerilerimizi hükümet kulak ardı etti. Yıllarca Nass’a bağlılık adına faize karşı olduklarını söylediler. Ama bütçede faize 1 trilyon 254 milyar lira kaynak ayırdılar. Ben Nass’a olan inancım gereği bu faiz bütçesine ret verdim. Cumhuriyet tarihimizin en büyük faiz bütçesine onay vermemizi kimse beklemesin.” şeklinde konuştu.

‘Bu bütçe yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin yapacak’

DEVA Partili Karal, bütçe kanun teklifine ret oyu vermelerinin gerekçelerini şöyle sıraladı:

“DEVA Partisi olarak eğitim, sağlık, tarım, sanayi yerine aslan payını faize ayıran, çiftçiyi, işçiyi, emekliyi, memuru yok sayan, yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin yapan, daha çok vergi adaletsizliğine sebep olan, kaynakları vatandaşa değil israfa, şatafata harcayan, yoksulluğu daha çok yaygınlaştıran ve derinleştiren, hakkı, hukuku, adaleti göz ardı eden bütçeye hayır dedik.” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı