Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüşmeleri kapsamında Gelecek Saadet Grubu adına söz alarak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ile Yeminli Mali Müşavirlerin sorunlarını TBMM gündemine getirdi.

Verginin mükelleflere salınmasından toplanmasına kadar birçok aşamada çok önemli hizmetler yapan mali müşavirlerin sorunlarının çözümü noktasında iktidara çağrıda bulunan Ekici, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçe gelirlerinin tahsil edilmesinde en önemli paydaşlarından birisi de 3568 sayılı Kanun kapsamında görev yapan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ile Yeminli Mali Müşavirlerdir. Söz konusu meslek mensupları, devletin devamlılığının temel unsurlarından olan verginin mükelleflere salınmasından toplanmasına kadar birçok aşamada çok önemli hizmetler yapmaktadırlar. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile mükellefler arasında adeta bir köprü görevi ifa etmektedirler. Ancak bu meslek mensuplarımızın Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere hükümet tarafından çözülmesi gereken önemli mesleki sorunları bulunmaktadır. Mecliste bütçe görüşmeleri yapılırken, bütçenin gelirleri ve giderleri konuşulurken mali müşavirlerin ve yeminli mali müşavirlerin bu sorunlarına ve taleplerine genel kurulumuzda değinmeden geçemeyiz.”

Hibya Haber Ajansı