Ümraniye Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’ndeki kulüp binasında gerçekleşen buluşmada, İmamoğlu’na, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy ve İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş eşlik etti.

“İstanbul şehri olarak, uzun zamandır böyle bir olimpiyat yolculuğuna dair özenli bir yol yürüyüşümüz var.” diyen İmamoğlu, bir araya geldiği Özilhan’la şu ifadeleri paylaştı: 

“Bir niyet beyanımızdan sonra aslında bunun altını da doldurmak anlamında sıkı bir çalışma sürdürüyoruz. Burada bizim en önemli paydaşlarımız, elbette İstanbul'un çok kıymetli spor kulüpleri. İstanbul'umuzun tarihinde önemli üç büyük kulübü var. Onları tabii ziyaret ettim. Özellikle ‘basketbol’ denince akla gelen Anadolu Efes'le markasıyla, Avrupa'daki ve dünyadaki ismiyle çok özel bir kulübümüz. O anlamda sizi ziyaret ediyorum, üç önemli kulübümüzden sonra. Şimdi bir an önce bunu İstanbul'la buluşturmak ve dünyanın en önemli şehri, iki kıtanı buluştuğu yerde bunu yaşamak istiyoruz. Bir davetimiz olacak. O davette sizler de ve özellikle değerli sporcularınızın bir kısmı olabilirse, sizleri misafir etmek istiyoruz. 2036’ya çok var ama bugünden başlamak ve elde etmek için mücadele etmek şart.”

İmamoğlu ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Özilhan ise, “Sporu motive edecek her türlü faaliyetin yanındayız. Tabii olimpiyatlar büyük bir hedef. Türkiye de İstanbul da bunu hak ediyor. Dolayısıyla biz de Anadolu Efes Spor Kulübü olarak, her türlü desteği vermeye hazırız. Yanınızdayız. şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı