• Schneider Electric, COP28 Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde elektrifikasyon, enerji verimliliği ve döngüselliğin küresel iklim eylemleri ve ekonomiye sunacağı güçlü katkıyı gözler önüne serdi.
  • Şirket ayrıca küresel sürdürülebilirlik için yürüttüğü iş ortaklıklarını güçlendiren yeni anlaşmaları COP28 kapsamında duyurdu.
  • Türkiye’den Schneider Electric yönetim ekibi liderleri de COP28’e katılarak Türkiye pavilyonundaki çalışmalara destek sundular ve Türkiye’nin konferansta güçlü temsili için sorumluluk aldılar.

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, COP28 Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde Schneider Electric Sürdürülebilirlik Araştırma Enstitüsü’nün (SSRI) gerçekleştirdiği küresel iklim araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Bağımsız değerlendirmelerle hazırlanan araştırma, elektrifikasyon, enerji verimliliği ve döngüselliğin sahip olduğu potansiyeli ortaya koyuyor. Bu yılki çalışma ayrıca Orta Doğu'nun bölge modernleştikçe karbonsuzlaşmayı nasıl hızlandırabileceğine ışık tutuyor ve emisyonlar ile ekonomik zenginlik arasındaki ayrışmaya ilişkin içgörüler sunuyor. Elde edilen sonuçlar, karbon emisyonlarını önemli ölçüde azaltmanın yollarını görünür kılıyor.

Araştırma sonuçları, Schneider Electric CEO'su Peter Herweck ve Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Pascal Tricoire'ın ev sahipliğinde, COP28 kapsamında düzenlenen üst düzey bir toplantıda sunuldu. Hızlandırılmış ve adil bir enerji dönüşümü için daha güçlü bir iş birliğini teşvik etmek üzere düzenlenen toplantıya iş dünyası, sanayi, hükümetler ve sivil toplum kuruluşlarını temsil eden 100'ün üzerinde lider katıldı.

Bu araştırmayla hedeflerinin karbondan arınma, iklim eylemleri ve ekonomik ve sosyal ilerleme alanında yüksek bir potansiyel taşıyan ancak henüz geniş kapsamda uygulanmayan çözümler hakkında farkındalık yaratmak olduğunu belirten Peter Herweck; “Net Sıfıra geçiş için ekosistem şeklinde hareket eden güçlü iş ortaklıkları kilit bir role ve öneme sahip. İş birliğine dayalı zeka ve teknolojinin gücüyle, sürdürülebilirliğe doğru kapsayıcı ve hızlandırılmış bir yolculuk için statükoyu aşabiliriz ve aşmalıyız. Bir etki şirketi ve enerji ve dijital dönüşüm lideri olan Schneider Electric, çözüme giden bu yolun öncüleri arasında yer alma kararlılığını gösteriyor” dedi.

Schneider Electric, COP28 kapsamında yeni iş birliklerini duyurdu

COP 28 kapsamında Schneider Electric, sürdürülebilirlik eylemleri odaklı bir dizi iş birliğini de duyurdu. Schneider Electric Vakfı ve Solar Impulse Vakfı arasındaki iş ortaklığı güçlendirilirken, Schneider Electric, Uluslararası Ticaret Merkezi (ITC) ve Fransa merkezli STK Atelier 21 arasındaki ortaklıkların yenilendiği de duyuruldu.

Bu yıl 25. kuruluş yıldönümünü kutlayan Schneider Electric Vakfı, enerjiye erişim sağlayan eğitim ve girişimcilik fırsatları sunuyor. Vakfın bu çalışmaları Schneider Electric’in ‘2025 yılına kadar 1 milyon kişiye enerji yönetimi konusunda eğitim sağlamak’ da dahil olmak üzere sosyal taahhütlerini yerine getirmesine yardımcı oluyor. 

Vakfın kaşif ve çevreci Bertrand Piccard liderliğindeki Solar Impulse Vakfı ile ortaklığı, temiz teknoloji çözümlerinin yaygınlaştırılmasını ve geliştirilmesini destekliyor.

Aynı zamanda yenilenen iş birliği kapsamında Birleşmiş Milletler eğitim ajansı ITC ve Schneider Electric Vakfı'nın STK ortağı Atelier 21 ile birlikte Schneider Electric, sürdürülebilirliğe yatırım yapan girişimciler ve küçük işletmeler için eğitim programları geliştirmeye devam edecek.   

COP28’de Schneider Electric Kurumsal Vatandaşlık Kıdemli Başkan Yardımcısı Gilles Vermot Desroches adil bir dönüşümün başta gençler ve kadınlar olmak üzere herkesi kapsayan eylemlerle mümkün olduğunu vurguladı. Desroches, düşük karbonlu enerjiye geçiş için cinsiyet uçurumunu kapatmak üzere, kısa bir süre önce yayınlanan “Enerji Geçişinde Cinsiyet Stratejisi: Eğitim ve Girişimcilik Yoluyla Kadınları Güçlendirmek” konulu araştırma sonuçlarını paylaştı.

Schneider Electric, Türkiye’nin COP28 gündemine katkı sundu

COP28 Türkiye Pavilyonu’nda TÜSİAD tarafından gerçekleştirilen “The Dilemma of Green Transition: Navigating Challenges, Unlocking Opportunities, and Ensuring Coherence” panelinde Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölgesi CFO ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Cemal Tosun, yeşil ve dijital dönüşümün stratejik yol haritasını ve Türkiye’nin bu konudaki çalışmalarına dair görüşlerini paylaştı. Panelin kapanış konuşmasını ise Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Dr. Fatih Birol gerçekleştirdi.

Ayrıca Schneider Electric’in destekleriyle sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen canlı yayınlar ve anlık paylaşımlarla Türkiye’de sürdürülebilirlik eylemleri ve COP28 alanında bilinç ve farkındalık yaratılması amaçlandı. Schneider Electric Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı İsmail Yamangil de canlı yayın bağlantısı ile hem enerji geçişi ve yeni nesil teknolojiler hem de COP28 kapsamındaki görüşlerini paylaştı. Türkiye’nin sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında önemli adımlar attığını vurgulayan İsmail Yamangil; “Türkiye, sürdürülebilirliği bir devlet politikası olarak uyguluyor ve 2035 yılına dek çok hızlı bir dönüşüm planlıyor. Ülkemiz bina stoğu genç bir ülke dolayısıyla binaların büyük bir kısmında yeni nesil enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik teknolojileri kullanılıyor. Aynı zamanda yenilenebilir enerji yatırımları alanında dünyada öncü ülkeler arasında yer alıyor. Bugün toplam kurulu enerjimizin yüzde 56’sını oluşturan yenilenebilir enerjiler alanında Avrupa’da 4., dünyada 12. sıradayız. Bu kapsamda teknoloji üretiminde de iyi bir noktadayız örneğin, solar panel üretiminde Avrupa’da 1., dünyada ilk 5’teyiz. Schneider Electric olarak biz de yazılım ve donanım çözümlerimiz ve küresel deneyim ve uzmanlığımızla ülkemizdeki bu dönüşümü desteklemeye odaklanıyoruz. Müşterilerimizin dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlikte çözüm ortağıyız” dedi. 

Schneider Electric Hakkında

Schneider’in amacı herkesin enerji ve kaynaklardan en iyi şekilde faydalanmasına yardımcı olmak, süreçleri ve sürdürülebilirliği ilişkilendirmektir. Schneider Electric'te biz buna Life Is On diyoruz.

Misyonumuz Sürdürülebilirlik ve Verimlilikte dijital iş ortağınız olmaktır.

Dijital dönüşümü teşvik etmek amacıyla kullanım döngüsünün tamamında dünya lideri süreç ve enerji teknolojilerini, uç nokta - bulut bağlantı ürünlerini, kontrolleri, yazılım ve hizmetleri entegre ediyor; evler, binalar, veri merkezleri, altyapı ve sektörlerde entegre şirket yönetimini mümkün kılıyoruz.

Global şirketler arasında en yerel olanıyız. Anlamlı Hedeflerimizi, Kapsayıcı ve Güçlendirilmiş değerlerimizi paylaşanlarla iş birliği içinde açık standartları ve ortaklık ekosistemlerini savunuyoruz. 

www.se.co

Hibya Haber Ajansı