Tedavi olmak için başka illerden Ankara’ya gelen ve kalacak yerleri olmayan, sosyo-ekonomik koşulları nedeniyle zorluk yaşayan hasta ve hasta yakınları büyükşehir belediyesinin şefkatevlerinde misafir ediliyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesindeki şefkatevleri, Ahmetler, Etlik, Rüzgarlı, Onkoloji ve tadilat işlemleri tamamlanan Ulus olmak üzere toplam 5 noktada misafirlerini ücretsiz olarak ağırlıyor. Ulus Barınmaevi’nde; yılın 365 günü, 24 saat boyunca kalacak yeri olmayan vatandaşların barınma, yemek ve yıkanma ihtiyaçları karşılanıyor.

Vatandaşlardan gelen talep sonrası başlatılan kapsamlı bakım-onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından yenilenmiş haliyle hizmet vermeye başlayan Ulus Şefkat ve Barınmaevi; 5 kat ve 27 odadan oluşurken her odada ranza, yatak ve ranza bulunuyor. Merkez binada bulunan yemekhane, dinlenme salonu, mescit ve çamaşırhane ücretsiz olarak hizmet verecek.

Ulus Şefkat ve Barınmaevi’nin en yakın sürede yeniden hizmete başlayacağını dile getiren Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, “Bakım ve Onarım işlemlerini tamamladık nasip olursa bu hafta itibariyle vatandaşlarımızın hizmetine açmak istiyoruz. Şefkatevlerimiz Ankara dışından şehrimize gelen hasta ve hasta yakınlarını ücretsiz olarak misafir ettiğimiz bir merkezimiz, Barınmaevlerinde Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın ifade ettiği gibi Ankara’da hiç kimseyi soğukta bırakma gibi bir düşüncemiz bulunmamakta bununla ilgili biz Ankara’da bulunan vatandaşlarımızdan isteğimiz 153 üzerinden bize bildirmeleri halinde yenilemiş olduğumuz barınmaevinde sokakta kalan vatandaşlarımızı misafir edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı