Türkiye’nin en yenilikçi peynir markası Muratbey, her yıl olduğu gibi bu yıl da sizi ve yılbaşı sofralarınızı düşündü. Sevdiklerinizle birlikte yeni yıl coşkusunu yaşarken sofranız Muratbey’in lezzetli, sağlıklı ve eşsiz tatlarının olduğu tarifleriyle zenginleşsin.

Yeni bir yılı karşılamaya hazırlanırken yapacağınız en keyifli işlerden biri de kendiniz ve sevdikleriniz için özel tatlar hazırlamak. Muratbey yılbaşı sofralarınız için lezzetli, sağlıklı ve keyifli tarifler hazırladı.

Muratbey Peynirleri ile hazırlanan tarifler, sofranıza şıklık ve lezzet katacak. İşte o lezzetler: Muratbey’in sağlıklı ve lezzetli mozarella peyniriyle yapılmış bir ana yemek ve Muratbey Kaymaklı peyniriyle çikolatanın eşsiz uyumunu yakalayacağınız pratik bir tatlı tarifi…

Afiyet olsun.

Mozarella Peynirli ve Domates Soslu Hindi Köfte

İçindekiler

250-300 gr hindi göğüs

1 yemek kaşığı galeta unu 

3 -4 dal maydanoz 

3 - 4 domatesten yapılmış domates sosu konservesi

1 çay kaşığı sarımsak tozu veya 1 diş sarımsak rendesi 

Tuz, karabiber

Üzeri için 1/2 paket Muratbey Rende Mozarella Peyniri

Yapılışı:

Mutfak robotunuza tüm malzemeleri koyup köfte harcını hazırlayın. Köftelerinize yuvarlak şekil verin. Fırın kabına aralıklı şekilde köfteleri dizelim ve domates sosunu üzerine ekleyelim. 200 derecede 30 dakika fırında pişirin. Muratbey Rende Mozarella peynirini, köftelerin üzerine serpiştirerek bir 10 dakika daha peynirler eriyene kadar fırında tutun. Sonrasında fırından çıkartıp servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Bu leziz tarifi Muratbey için hazırlayan Simay Bekar’a https://www.instagram.com/simutfak/ teşekkür ediyoruz.

Çikolatalı Kaymaklı Lotus

İçindekiler:

150 gr Muratbey Kaymaklı 

50 gr Muratbey Tereyağı

6 adet lotus bisküvi

100 gr bitter çikolata

100 gr krema

75 gr toz krem şanti

90 ml süt 

100 gr şeker

Yapılışı:

Bitter çikolataları ince ince kıralım. Kremayı ocağa alalım ve 80 dereceye kadar ısıtalım. Kremayı ocaktan alalım ve kırdığımız çikolataları ekleyelim. Çikolatalar eriyene kadar karıştırarak sos kıvamına gelene kadar karıştıralım. Başka bir tencerede şekeri karamelize bir renge dönene kadar eritelim. Karamel haline gelen şekere önce Muratbey tereyağı, ardından bir miktar krema ekleyelim ve sos kıvamına gelene kadar karıştıralım. Toz şantiyi ve sütü bir mikser yardımıyla krem şanti kıvamına gelene kadar çırpalım. Krem şantiye Muratbey Kaymaklı peynirini ekleyerek tekrar çırpalım. Lotus bisküvilerini bir mutfak robotu yardımıyla granül haline gelene kadar çekelim. Servis yapacağımız bardağa sırasıyla lotus bisküvi, karamel sos, kaymaklı krem şanti, lotus bisküvi, çikolata sos olacak şekilde ekleyelim. En üste bir sıkma torbası yardımıyla Kaymaklı krem şantiyi sıkalım ve üzerine bir miktar bitter çikolata rendesi ekleyerek servis edelim. 

Muratbey sosyal medya hesaplarında da birbirinden lezzetli tariflere ve bilgilendirici içeriklere ulaşabilirsiniz:

https://www.instagram.com/muratbeypeynir/

https://twitter.com/MuratbeyPeynir

https://www.facebook.com/MuratbeyPeynir

Hibya Haber Ajansı