T-Mobile US (TMUS)

SoftBank Group Corp, telekomünikasyon şirketi T-Mobile US'den yaklaşık 7,59 milyar dolar değerinde hisse alacağını açıkladı. Masayoshi Son'un holdingi dün geç saatlerde yaptığı açıklamada, SoftBank'ın ABD telekomünikasyon şirketi Sprint ile birleşmesinin bir parçası olarak yapılan anlaşmada belirtilen koşulların ardından T-Mobile US'e 48,75 milyon hisse senedi ihraç etmesini söylediğini söyledi.

MasterCard (MA)

MasterCard HarcamaPulse'a göre ABD'li tüketiciler bu tatil sezonunda harcamalarını hızlandırdı ve otomotiv hariç perakende satışların 1 Kasım'dan 24 Aralık'a kadar yıllık bazda %3,1 artmasına neden oldu. Tüm ödeme şekillerinde mağaza içi ve çevrimiçi perakende satışları takip eden Mastercard HarcamaPulse, çevrimiçi perakende satışların yıllık bazda %6,3 arttığını ve fiziksel mağazalarda görülen %2,2'lik büyümeyi geride bıraktığını ortaya koyuyor . İnternet ilgi görmeye devam ederken, fiziksel mağazalar hâlâ toplam perakende harcamalarının büyük bir çoğunluğunu elinde tutuyor. Giyim, alışveriş yapanların kışlık gardıroplarını yenilemeleri ve bayram etkinliklerine hazırlanmaları nedeniyle yıllık bazda %2,4 artış gösterirken, restoranlar  yıllık bazda %7,8 market harcamaları da %2,1 arttı. Yapılan bu harcamaların Mastercard’ın bu çeyrekte gelirlerini artırması ve bilançoya olumlu yansıması beklenmekte.

Apple (APPL)

Apple'ın en yeni akıllı saat modelleri Apple Watch Ultra 2 ve Apple Watch Series 9'un ABD'de satışı yasaklandı.ABD Uluslararası Ticaret Komisyonunun ekimde tıbbi izleme teknolojisi şirketi Masimo'nun şikayeti üzerine Apple'a söz konusu akıllı saatlerin ithalatını ve satışını durdurma talimatı vermesi kararı, ABD Başkanı Joe Biden yönetimi tarafından veto edilmedi. Apple ise ABD Federal Temyiz Mahkemesine başvurarak karara itiraz etti. Kararın durdurulması için talepte bulunan Apple, saatlerin yeniden tasarlanmış versiyonlarının Masimo'nun patentlerini ihlal edip etmediğine 12 Ocak'a kadar karar verecek ABD Gümrük ve Sınır Korumasının değerlendirmesinin beklenmesini istedi.

Kaynak: Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı