Tambova, terör ve şehit cenazeleri üzerinden yapılan provokasyonların, ziyadesiyle incitici ve kabul edilebilir düzeyde olmadığını belirterek, “Herkesin şehitlerimizin maneviyatına ve ailelerinin matemine saygı duyması, vicdani ve insani bir sorumluluk gereğidir. İnsanların yüreği yanarken yapılan provokasyonlar ve maksadını aşan; adeta tehdit niteliğindeki açıklamalar, toplumsal ve de siyasal huzurumuzu zedeleyecek türdendir.” dedi.

Şehit cenazelerinde yaratılan tablonun, izaha muhtaç ve de maksatlı olduğunu dile getiren Tambova, şunları kaydetti:

“Bu minvalde ana muhalefet liderine karşı yapılacak sözlü ve fiziki saldırılar, sonuçları itibariyle ülkemizin kaldıramayacağı boyutlara evirilebilir. Ayrıca bu konuda sorumlu aranıyor ise terörle mücadelede olduğumuz son 40 yıldır; hiçbir iktidarın aklından dahi geçirmeyeceği ölçüde, terör örgütüne ve siyasal uzantısı olan partiye iltimas geçenlerdir.”

Tambova, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel’in maruz kaldığı itham ve saldırıların asla hakkaniyetli ve de ölçülü olmadığını ifade ederek, “Cumhuriyet Halk Partisini, terör ve teröristlerle yan yana telaffuz etmek; en hafif tabiriyle mesnetsizliktir, izansızlıktır. Zira bizzat sizin, ittifak ortağınız olarak meclise giren HÜDA PAR aleni federasyon ve bölünmeyi savunmakta; tıpkı PKK ve siyasi uzantısı olan DEM gibi üniter devlet aleyhine propaganda yapmaktadır.” açıklamasını yaptı.

Acıların, seçim propagandası yapılmaktan ve ana muhalefet liderinin hedef gösterilmesinden derhal vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Tambova, “Zira bu ülkedeki tüm vatandaşların, can güvenliği ve sorumluluğu sizin üzerinizdedir.” ifadesini kullandı.

Hibya Haber Ajansı