Başkan Büyükkılıç, büyükşehir belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Sosyal Yaşam Merkezi ve Spor Tesisi açılışının 29 Aralık Cuma günü gerçekleşeceğini duyurdu.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin sanattan gastronomiye, yaşam merkezlerinden spor alanlarına kadar özel etkinliklere hizmet edebilecek nitelikte olduğunu belirten Başkan Büyükkılıç, “Sporseverler için ideal bir mekan olan Millet Bahçemizde hem açık alanda hem de kapalı alanda yaşam merkezimizi ve spor tesisimizi hayata geçiriyoruz.” dedi.

Başkan Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin sporun merkezi haline geldiğini belirterek, “BMX Parkuru, merkezi İtalya'da bulunan Uluslararası Bisikletçiler Birliği UCI standartlarına uygun olacak şekilde yapılmıştır. Ayrıca bin 747 metrekare kaykay parkuru, olimpik skate park olarak bilinen kaykay pisti 576 metrekare, 5 adet açık tenis kortu ve 300 metrekare soyunma birimi, 2 adet plaj voleybolu, 2 adet halı saha, 8 adet basketbol sahası da diğer tesislerimiz ile millet bahçemiz sporun merkezi olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, toplam yatırım bedeli 75 milyon TL maliyetli Sağlıklı Yaşam Merkezi ile birlikte olimpik Skatepark olan kaykay pisti ve BMX parkurunun da açılışını yapacaklarını söyledi.

Hibya Haber Ajansı