Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Cumhuriyet Baş Savcısı Ömer Mete, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Kutsal Baytak, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altun, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, Gaziler, öğretmen ve öğrenciler katılım sağladı.

Program açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Gürkan, Vakkasoğlu'nun yaşanan hava muhalefeti nedeniyle konferansını gerçekleştiremeyeceğinden söz ederek konuşmalarını şöyle sürdürdü:

“Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşımızı Tacettin Dergahı’nda yazmıştır. Tacettin Dergahı’na gittiğinizde o manevi havayı sizler de teneffüs edebilirsiniz. Taş duvarlı Tacettin Dergahı soğuk, ortasında bir soba ve duvarlarına kömür karasıyla yazılmış İstiklal Marşı’nın dizeleri vardır. Aramızdan ayrılan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 87’nci yıl dönümünde rahmetle, minnetle yad ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı