Türkiye’nin teknoloji ihracatına yerli ürün ve çözümleri ile katkı sağlayan GTech, E-Turquality “Bilişimin Yıldızları” Programı’na kabul edilen ilk 25 şirket arasında yer aldı.  

Finansal teknolojiler ve analitik alanında yeni nesil ürünler sunan lider teknoloji şirketi GTech; E-Turquality “Bilişimin Yıldızları” Programı’na kabul edilerek global marka olma yolculuğunda önemli bir ayrıcalık kazandı. T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından 2022 yılında hayata geçirilen “Bilişimin Yıldızları” Programı; bilişim sektörünün geliştirilmesi, inovasyonun teşvik edilmesi ve uluslararası pazarlarda rekabet edebilecek bölgesel ve küresel unicornların oluşturulmasını amaçlıyor.  

Son iki yıldır odaklandıkları globalleşme stratejisini E-Turquality desteğiyle daha da güçlendireceklerinin altını çizen GTech Kurucu Ortağı ve CEO’su Mine Taşkaya “Ticaret Bakanlığı’nın bir yıl önce başlattığı ve çok kapsamlı bir değerlendirme süreci olan “Bilişimin Yıldızları” Programı’na kabul edilerek Türkiye’de bilişim sektörünün ilk 25 teknoloji şirketi arasında yer almanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 23 yıllık deneyimimiz ve sektörde öncü rol oynayan yerli ürünlerimiz bu programa dahil olmamızda önemli katkı sağladı. Uzun yıllardır Avrupa’daki müşterilerimizin dijital dönüşüm yolculuklarında uçtan uca hizmetler sunarken 2022 yılında yurt dışı sınırlarımızı genişletme kararı almış ve açtığımız Dubai ofisimiz ile ürün ve çözümlerimizi Körfez Bölgesi, Güney Asya ve Afrika’ya da sunmaya başlamıştık. 2024 yılında ise global büyümemizi Bakü ofisimiz ile sürdüreceğiz. Dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı olan Turquality’nin “Bilişimin Yıldızları” Programı’na kabul edilmek, bir Türk şirketi olarak global pazarda büyüme hedefimiz için büyük bir motivasyon kaynağı oldu” diyerek Ar-Ge yatırımlarına devam edeceklerini paylaştı.

Ar-Ge yatırımları GTech’in küresel arenadaki etkisini artırıyor

Finansal teknolojiler alanında ana bankacılık, tüketici finansman, dijital bankacılık, açık bankacılık ve kredi skorlama ürünleri ile dijital bankaların yanı sıra altyapısını modernleştirmek isteyen tüm bankaların değişimine uçtan uca yön veren GTech; sigorta, enerji, otomotiv ve perakende sektörleri başta olmak üzere her sektöre kolayca entegre edilebilen yapay zeka ve veri analitiği alanındaki yerli ürünleri ile her yıl 100’den fazla kuruma hizmet veriyor.

Alanında derinlemesine uzmanlaşmış yetkin ekibiyle finansal teknolojiler ve veri analitiği alanında sektör ihtiyaçlarını ve kurumların beklentilerini öngörerek geliştirdikleri ürün ve çözümlerle sektöre katma değer sağladıklarını belirten Taşkaya; “Değişen ihtiyaçları ve ileri teknoloji trendleri yakından izliyor, küresel talepleri de göz önünde bulundurarak Ar-Ge çalışmalarına yatırım yapıyoruz. Finans sektörünün ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak yeni nesil teknolojilerle göre geliştirdiğimiz ürünlerimizle son 4 yılda Türkiye pazarındaki ana bankacılık projelerin yarısından fazlasını başarıyla gerçekleştirdik. Farklı coğrafyaların dinamiklerine kolayca uyarlanabilen ürünlerimizle bugüne kadar ülkemizi global arenada temsil etmenin haklı gururunu yaşıyorduk, şimdi Turquality’nin “Bilişimin Yıldızları” Programı ile teknoloji ihracatına sağladığımız katkının katlanarak büyümesinin heyecanı içindeyiz. Hedefimiz; Türkiye’de en yüksek yazılım ihracatı yapan ilk 5 firma ve finansal teknolojiler alanında ise dünyanın ilk 10 firması arasında yer almak” dedi.

GTech Hakkında:

2000 yılında kurulan GTech, birçok farklı sektörlerdeki deneyimlerini, global teknolojik gelişmelerle birleştirerek kurumlara katma değer yaratan ürünler ve çözümler sunmaktadır. Dijital dönüşüm yolculuklarında kurumlara güvenli bir rehber olan GTech, sektördeki hızlı değişime kolay uyarlanan çözümleri ile şirketlerin teknolojik altyapısını modern platformlara taşıyarak daha rekabetçi olmalarını sağlayan son derece çevik bir yapıya sahiptir. Müşteri odaklı yaklaşımı, verinin her katmanı ve her alanı üzerinden edindiği bilgi ve derin saha tecrübesi ile GTech,  Finansal Teknolojiler ve Veri Analitiği olmak üzere 2 ana başlık altında uçtan uca hizmetlerini sunmaktadır. Finansal Teknolojiler alanında; Ana bankacılık ürünü Symphony Banking, Tüketici finansmanı ürünü Symphony Lending, Dijital Kanal ürünü Symphony Digital, API ve açık bankacılık ürünü Symphony LABs, Yasal raporlama ürünü Magic Reports, Kredi Skorlama ürünü Eyeqube Engine, Davranışsal Risk Analizi ürünü Eyeqube Riskwise ve Moody’s Analytics Risk Yönetimi ürünlerini sağlamaktadır. Analitik alanında; Büyük Veri ve Analitik, Veri Ambarı ve İş Zekası,   Sistem ve Veri Tabanı Yönetimi, Bütçe Planlama ve Finansal Konsolidasyon hizmetleri ile Analitik Sigortacılık ürünü Wiseboard Insurance, Perakende Analitik Dashboard ürünü Wiseboard Retail, Perakende Satış ve Stok Tahminleme ürünü Eyeqube Retail ve İK Bütçe Planlama ürünü Cubeview HR’ı sağlamaktadır. TÜBİTAK, Üniversiteler, iş ortakları iş birliği ve bütünsel yaklaşımı ile sektörlerin ihtiyaçlarını ön görerek AR-GE merkezlerinde değer yaratan çözümlere odaklanan GTech, uzun süredir Avrupa ve İngiltere’deki müşterilerine hizmet vermenin yanı sıra 2022 yılında Dubai ofisini açarak Körfez Bölgesi’de de kurumların dijital dönüşümlerine rehberlik etmektedir.

Daha fazla bilgi için: https://www.gtech.com.tr/

Hibya Haber Ajansı