Bornova Belediyesi’nin 147. İş makinesini satın alması nedeniyle Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Başkan İduğ’un kiralama yerine satın alma yöntemine geçerek elde ettikleri tasarrufları Bornova Belediyesi’ne kazandırdıkları yatırımları da anlattığı törene belediye meclis üyeleri, bürokratlar ve vatandaşların yanı sıra greyderin üreticisi Hidromek’in Ege Bölge Müdürü Göksel Pazarcı da katıldı. Greyderin, asfalt serimi öncesinde zemin düzenlemesi ile asfalt seriminde ve kara küreme çalışmalarında kullanılacağı belirtildi.

Bornova Belediyesi’nin kullandığı araçlara kira ödemek yerine satın alma yöntemine 2019 yılında geçtiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Satın alma yöntemini ilk olarak 68 aracımızı satın alıp Cumhuriyet Meydanı’nda sergileyerek başladık. Bugün itibariyle 147’nci aracımızı satın almış oluyoruz.” dedi.

2019-2023 yılları arasında Euro’nun beş kat arttığına dikkat çeken Başkan İduğ, “Göreve ilk geldiğimiz yıl 90 milyon TL'ye aldığımız araçların bugünkü değeri 350 milyon TL. Biz her yıl bu kiraları ödemeyen bir belediyeyiz hem de 15-20 yıl kullanacağımız araçları satın almış olduk.” diye konuştu.

Gelecek için yatırım yapan bir Bornova Belediyesi yarattıklarını söyleyen Başkan İduğ, “Elde ettiğimiz tasarrufla, Türkiyenin tek borçsuz belediyesi olduk ve o günden bu güne bir milyar TL yatırım yaptık. Kasasında para olan bir belediyeyiz.” dedi.

147 aracın tamamının Devlet Malzeme Ofisi’nden alındığına da dikkat çeken Başkan İduğ, “Araçlarım tamamını DMO’dan almış olmamız çok kıymetlidir, çok önemlidir. Dolayısıyla sosyal devlet, toplumcu belediyecilik anlayışıyla halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.“ dedi.

İş makinesinin üreticisi Hidromek’in Ege Bölge Müdürü Göksel Pazarcı da yaptığı konuşmasında, “Güzel İzmirimizin çok aktif ve dinamik belediyecilik örneği gösteren Bornova Belediyesi’ne 10’uncu iş makinemizi teslim etmek için burada bulunmaktayız. Bornova Belediyesi’nde toplamda 14 iş makinemiz hizmet vermektedir. Başkan İduğ döneminde, 10 iş makinesi ve ekipmanımızı teslim ettik.” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı