Edinilen bilgiye göre Rize İl Emniyet Müdürlüğünce Rize’de faaliyet gösteren bir şirketin toplam değeri 100 bin dolar olan ve 3 bin koli gıda malzemesi satın aldığı, bahse konu gıda malzemelerinin belirtilen tarihte teslim edilmediğini ve şahıslarla iletişimin kesildiğini bildirmesi üzerine çalışma yapıldı.

Çalışmalar sonucunda şüpheli 5 şahsın kimlik bilgileri tespit edildi. Şahıslar Ankara, İstanbul ve Denizli illerinde yakalandı.

Haklarında gerekli adli işlemler yapılarak şüpheli şahıslara ait depo, işyeri ve ikamet aramalarında bahse konu gıda malzemeleri ele geçirildi. 994 koli gıda malzemesi müştekiye teslim edildi.

Yapılan çalışmaların devamında şüpheli 2 şahsın İstanbul ilinde olduğunun tespiti üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul’a intikal edildi, şahıslar yakalanarak Rize’ye getirildi.

Toplam 8 şahıs hakkında gerekli adli işlemler yapıldı. M.G., F.T. ve E.E.G isimli şahıslar hakkında yapılan işlemlerin ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Hibya Haber Ajansı